Отборът на ЦСКА обмисля да предложи нов договор на ирландския си футболист Греъм Кери. Договорът на 31-годишното крило с „червените“ изтича в края на сезона.

Треньорът на столичани Любослав Пенев има желание да продължи да разчита на Кери, след като преди това бе изпаднал в немилост при предишния наставник Бруно Акрапович, който го ползваше като халфбек. При Пенев обаче той получи необходимата свобода.

Kiril Bekyarov / LAP.bg
57 снимки

Ирландецът се отличи в един от последните двубои на червените – направи 2 асистенции при разгромния успех с 4:1 над Лудогорец на „Българска армия“. През този сезон Кери е участвал в 23 шампионатни мача, отбелязал е 1 гол. За купата игра в 2 двубоя, а в Лига Европа записа 4 срещи с едно попадение – срещу БАТЕ Борисов в квалификациите. Бившият играч на Селтик бе привлечен миналото лято.

В същото време от „Армията“ ще се разделят с няколко футболисти през лятото. Най-вероятно ще си тръгне капитанът Петър Занев. Договорът на 35-годишния защитник изтича и няма да бъде подновен. Бранителят участва в 17 шампионатни мача през кампанията, но в последните срещи е със статут на резерва, а на няколко пъти дори отпадна от групата.

Халфът Тиаго Родригес пък е пред трансфер в Азия. „Червените“ вече имат негова алтернатива – Федерико Варела. Не е изключено да се стигне и до продажба на бразилското крило Рафаел Енрике.