Анте Блажевич и Левски са все по-близо до развод, стана ясно вчера. Хърватинът бе пратен да тренира отделно от останалите, след като се превърна в една от черните овци при загубата от ЦСКА 1948, която беляза старта на „сините“.

Според запознати не става въпрос за контузия, каквато се твърдеше, че Блажевич имаше по време на подготовката и заради нея дори пропусна контролата с Локомотив София. „Мач Телеграф“ обаче научи, че още от двубоя със Септември София Анте се е набил на очи с вялата си игра в защита. На „Герена“ още с привличането му са били наясно, че той е класа под Драган Михайлович, който трябваше да замени. Носителите на SESAME Купа на България обаче не са очаквали, че Анте ще е такава дупка.

Антон Узунов
61 снимки

Старши треньорът Станимир Стоилов му прости за кратко и обяви, че ще продължи да разчита на него. За целта ще се постарае да подобри играта му. Явно обаче и това не се получава. Така все по-ярка става възможността „сините“ да се разделят с Блажевич още сега, за да не търка резервната скамейка, а Левски да си спести някоя и друга заплата.

Анте дойде на „Герена“ като свободен агент, след като Драган Михайлович отхвърли възможността да остане за поне още един сезон. Швейцарецът със сръбски корени настояваше за два договор за 2 години, а от „Герена“ не искаха да му предложат такъв. Блажевич бе играл за последно в Железничар от Сараево, който пък уж се славел с добрата си защитата миналото първенство. Интересното обаче е, че босненците не са правили опити да го задържат, въпреки че са имали такава опция.