Левски стартира с контролите по време на лятната си подготовка. „Сините“ приемат Пирин Благоевград в учебна игра в неделя от 18:00 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от спаринга на живо.

Това ще бъде неофициален дебют за новия треньор на 26-кратните шампиони - Николай Костов, който ще може да се запознае по-обстойно с качествата на по-младите футболисти на „сините“. С тима подготовка започнаха Александър Марков, Огнян Владимиров, Иван Андонов, Преслав Бачев, Кристиян Йовов, Дейвид Михалев и Александър Божилов, като се очаква те да получат шанс за изява днес.

Иначе Левски заминава за същинската част от работата през лятото на 27 юни, вторник. До момента „сините“ обявиха, че ще изиграят три проверки. Първата е на 30 юни срещу новака в efbet Лига – Етър Велико Търново, а на 4 юли столичани ще се изправят срещу втородивизионния Марица Пловдив. Четири дни по-късно ще срещнат кипърския гранд АПОЕЛ Никозия, където играе бившият футболист на „сините“ - Георги Костадинов.

В същото време Пирин се разделили със своя треньор Христо Янев, който успя да спаси „орлетата“ от изпадане и да му гарантира участие и през следващия сезон в efbet Лига. Новият треньор на благоевградчани е Радослав Митревски, който трябва да продължи с философията на клуба да налага предимно млади играчи.