Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, призна, че месечният бюджет на клуба е намален с около 300%, в сравнение с началото на годината. Членът на УС на Левски коментира и каква месечна сума е нужна за бюджета на клуба и даде яснота относно размера на задълженията на клуба. 

"Финално ще можем да си дадем сметка в края на септември за редукцията на бюджета. В последните 2 месеца бе извършен огромен обем работа. Наско Сираков говори за намаляване на възнагражденията, за разсрочване на задълженията и т.н. В момента правим калкулации. Крайната ни цел е бюджетът на Левски да бъде сведен между 500-600 хил. лв, като тук трябва да влязат и задължителните вноски към НАП и сумата, която ще отива за обслужване на разсрочени задължения. Т.е. на практика, месечният бюджет ще се намали с 300%", призна Павел Колев.

26 снимки

"Ако ме питате колко пари трябват месечно в момента, ще ми е трудно да отговоря, но вече сме далеч от тези параметри от началото на годината, които бяха около милион и половина на месец, като тук отново се включват 300 хил. лв. за погасяване на стари задължения. Август месец сме около 800 хил. лв. разходна част на бюджета. Но това пак са груби сметки", призна Колев. 

"Не е уместно да коментираме колко заплати са платени. С 200 хиляди лева няма как да платим повече от една заплата. Заплати са платени на футболистите, които в момента са в съблекалнята." 

"Вчера подновихме съвместната кампания с Тръст "Синя България" и като част от нея от днес започваме детайлен бюджет за нея. В него освен приходи и разходи, ще има и обобщена справка за целия период. Т.е. какви пари, по кои пера са постъпили в дружеството и за какво са изразходвани. Като част от отчета ще отчитаме и натрупаните задължения. Точната цифра трябва да излезе след около 2 дни, но грубата цифра е около 4-5 млн. Голяма част от тях са за заплати на персонал, където се включват и футболистите - 2.6 млн."

32 снимки

"Имаме натрупани задължения към държавата под формата на неплатени данъци и осигуровки към тези заплати. Имаме и над 100 хил. данък ДДС, което се дължи на големите обороти на магазина и онлайн продажбите на клуба. То не е проблем, просто влиза в тази сума. Съвсем грубо стават 4 млн и нещо. В тях влиза и едно задължение към чуждестранен клуб. Падежът бе още февруари месец. На този етап проявяват разбиране, но УЕФА няма да прояви подобно разбиране. Ние сме под мониторинг, а те са доста стриктни. Има и задължение към български клуб, който се съгласи да го разрочим с нов падеж, който пък беше 31 юли", призна Колев. 

"В тези 6 месеца Левски, благодарение на приходите от кампанията "Всички за Левски", функционираше нормално. Това означава, че ние покривахме всички текущи задължения, обслужвахме всички договорни взаимоотношения с фирми и не сме позволили да се трупат задължения по базата, както и организацията на мачове. Така че за това време успяхме да постигнем толкова", допълни Колев. 

"Предстои ни нова среща с НАП, когато имаме готовност да докажем някакви прогнозни парични потоци. И тогава ще седнем да разговаряме относно споразумението, така че това да не се отрази тежко на клуба. На този етап споразумението не е заплашено, но имаме задължението да покажем смислена приходна част на бюджета", заяви Колев относно НАП.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.