Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, даде подробности относно бъдещата трансферна политика на "синия" клуб и призна, че в клуба е постъпила официална оферта за футболист на "сините", но не разкри неговото име. 

"90% от информацията в медиите е спекулация. Имаме конкретна оферта за футболист, надявам се, че ще доведе до изходящ трансфер. Не искам да го съобщавам в момента, защото предстоят медицински прегледи. Очаквам да получа проектодоговор за трансфер от клуба-купувач. Когато извървим тези стъпки, ще го съобщим официално", заяви Колев. 

"Интерес към наши футболисти има. Миналата седмица имаше голямо събитие в света на трансферите, което се организира от една компания, подписала договор с Европейска асоциация на клубовете. Сигурно съм разговарял с 20 клуба вчера. Повечето от тях бяха доста добре подготвени. След тези разговори сме напът да получим предложения, но за момента това още не е факт, така че не мога да коментирам."

26 снимки

"Това е един от начините Левски да получи свежо финансиране. Това не е нещо необичайно. Ние имаме футболисти, които предизвикват сериозен интерес, а какви ще бъдат финансовите параметри е въпрос на разговори и обективни обстоятелства на трансферния пазар, които се определят от икономическото състояние на европейския футбол. То не е никак розово, повечето клубове отчитат сериозни загуби. Очаква се новият сезон да е още по-тежък, така че може би нашите смели очаквания няма да бъдат оправдани от гледна точка на приходите, но все пак има потенциал", допълни изпълнителният директор. Надяваме се с тези трансфери да покрием солидна част от задълженията, които се натрупаха последните месеци." 

Изпълнителният директор коментира и входящите трансфери в тима. 

"Ако има нови попълнения, те ще са без трансфер, т.е. като свободни агенти. Разговорите са свързани основно с обяснение в каква ситуация се намира клубът и параметрите на заплатите. Имаме ясни указания от Надзорния съвет, така че нещата дори са по-лесни отпреди една година. Сега е простичко. Пари няма - действайте! Ако искате да дойдете в Левски, това можем да ви предложим. Ако не, не се разкарвайте. Ще има нови попълнения, но те ще влязат в конкретните параметри на бюджета. Така че нещата са прости", заяви Колев.