УС на Левски проведе официална пресконференция, на която обясни как ще процедира оттук нататък и по какъв начин ще бъде полезен на "синия" клуб. На пресконференцията изпълнителният директор Павел Колев даде подробности относно заема, който "сините" взеха и обясни за какво точно са отишли парите от него. 

"Има малък заем към малка фирма. Както знаете, вчера обявихме официално сумата, за да разсеем спекулациите относно произхода на средствата. Завъртяха се всякакви теории на конспирацията, а нещата са много по-семпли. Единственото условие на фирмата е, ако е възможно, да не се центрофугира името в публичното пространство. Искам да акцентирам на това, защото всички анонси за прозрачност са свързани най-вече с разходната част по бюджета. Т.е. абсолютно всяка постъпила стотинка ще бъде прозрачно похарчена, но има един много важен детайл, свързан с преговорите, които водим с потенциални партньори на Левски. Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъде непрекъснато оповестяван в публичното пространство. Това е нещо, което би могло да отблъсне доста потенциални кандидати", заяви Колев.

26 снимки

"Казвам това, защото се създава едно очакване към нас да оповестяваме всеки наш ход в ситуацията, в която се намираме. Става дума за заем в размер на 199 хил. лв. Тези пари са похарчени изцяло и единствено за заплати на футболисти, които в момента се намират в съблекалнята на стадион "Георги Аспарухов". Това бе направено с идеята да се внесе спокойствие в отбора." 

"Наско Сираков анонсира пред същите тези футболисти в началото на месец юли, че до края на месеца ще започнем частични плащания по заплатите. От тази гледна точка мисля, че предвид факта, че разговорите със спонсори все още не са приключили, т.е. нямаме реално постъпление, най-нормалното нещо на света беше Левски да потърси вариант да започне нормално първенството."

26 снимки

"Тези средства ще бъдат върнати. В момента водим разговори с други компании, както и за продажба на футболисти. Не очаквам да имаме проблеми от гледна точка на изплащането на заема. Не сме се ангажирали с дългосрочна политика по теглени на заеми, защото и такива неща циркулират в медийното пространство."

"Лихвата е минималната по закон - 4% годишно, тя няма как да не фигурира. Не виждам и не очаквам Левски да има проблем да го изплати за 2-3 седмици", допълни Колев.

"Ако трябва да говорим по-дългосрочно, опираме до разговорите с потенциални спонсори, които все още не са на етап приключване. Има детайли за доизчистване, като има разбирателство, това ще стане публично и ще бъдете запознати с него."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.