Левски и Берое ще влязат в битка на трансферния пазар за английския футболист Кайл Спенс, разбра Gong.bg. Крилото бе желано от двата български клуба и преди това, но до сделка не се стигна. В този период сините, които изпитваха финансови затруднения, не успяха да си позволят услугите на 24-годишния футболист.

Столичани и старозагорци ще имат сериозна конкуренция за подписа на Кайл Спенс, след като към него интерес проявяват израелският Ирони Кирят Шмона и три от водещите клуба в Литва. В момента той играе в балтийската държава за Хегелман. Левски и Берое имат нужда от подсилване на крилото, след като не разполагат с голям избор на този пост в атаката.

Спенс, който може да играе на всички позиции зад нападателя, има седем мача за юношеските формации на Шотландия, в които има и един гол. Припомняме, че халфът кара проби и в родния Пирин Благоевград през 2018 година, но не се стигна до сделка.

Крилото е юноша на Кристъл Палас и Ковънрти. Той прави дебюта си в професионалния футбол с последния тим, но след това играе в долните дивизии на Англия, а след това акостира в Норвегия и Литва.