Легендите на ЦСКА пуснаха обръщение към собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов.

Антон Узунов
4 снимки

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Уважаеми г-н Ганчев, уважаеми г-н Инджов,
Обръщаме се към Вас като хора, които милеят истински за ЦСКА. Нашият живот е минал под знака на най-великия български клуб. Играли сме, печелили сме трофеи и големи европейски битки, виждали сме какво ли не. Видяхме и най-лошото - нашият любим клуб да бъде докаран до фалит.
Благодарение на Вас в момента ЦСКА го има и изглежда по-здрав от всякога. Не само - ЦСКА се върна към времената, когато четирите букви говореха много в Европа. В демократично време не сме виждали собственици на нашия любим клуб, които толкова много да милеят за него. Вие не само спасихте ЦСКА, спасихте любовта на половин България. И знаем, че Вашата любов към "червената" идея е също толкова силна като нашата.
Напълно разбираме Вашето разочарование от някои мнения на фенове. Разбираме и Ви призоваваме най-искрено да преосмислите решението си. На първо място в името на ЦСКА. Защото Вие доказахте преди повече от пет години, че клубът ще го има и ще жъне успехи благодарение на Вашата всеотдайност към ЦСКА.
Вие сте хората, които накарахте всички да мечтаем, че славните времена на стадион "Българска армия" ще се завърнат и никога повече облаците на несигурността няма да висят над Борисовата градина. Вие сте хората, които определяте финансовата и трансферната политика. Нямаме никакво съмнение, че го правите по възможно най-добрия начин в името на ЦСКА.
Имаме безрезервно доверие към Вас и още веднъж Ви молим да продължите да ръководите любимия клуб. Не се съмняваме, че успехите ще дойдат. Дори още тази година.
Призоваме всички, които обичат ЦСКА да подкрепят нашия призив.
С уважение от хора, които са дали всичко от себе си за марката ЦСКА", написаха легендите на "червените".


Под писмото се подписаха: Аспарух Никодимов, Димитър Якимов, Петър Жеков, Димитър Пенев, Стоян Йорданов, Пламен Марков, Георги Велинов, Иван Зафиров, Стойчо Младенов, Ружди Керимов, Никола Велков и Христо Запрянов.