Купата на африканските нации отдалечава Жанио Бикел от завръщане в ЦСКА. Континенталното първенство на Африка започва в средата на януари, а дефанзивният полузащитник е в окончателния списък на родината си Гвинея-Бисау за надпреварата.

С участието си на форума Бикел би пропуснал цялата подготовка на ЦСКА, а от „Българска армия“ желаят новопривлечените тази зима да са възможно най-много време с останалите си съотборници, точно както се случи с Тобиас Хайнц преди година.

Ако все пак се стигне до трансфер, което е малко вероятно към момента, Бикел би играл за втори път с червената фланелка под ръководството на Нестор Ел Маестро. Именно ексцетричният белградчанин привлече 28-годишния играч в началото на лятото на 2018-а година.

В първия си период Бикел записа 59 мача за ЦСКА, а след това бе продаден за сериозна сума на канадския Ванкувър Уайткапс. След тима от МЛС кариерата на опорния халф мина през италианския Виченца, руския Химки и турския Газиантепспор, където към момента Жанио не е основен играч.