Отборите на Берое и Черно море се изправят един срещу друг в първи двубой от съботната програма на петия кръг в родната efbet Лига. Срещата на стадион „Берое“ стартира в 18:45 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим мача минута по минута.

Двата тима излизат в юбилеен мач №100 помежду си, като „заралии“ имат 33 успеха, „моряците“ – 37, а ремитата са 29. Варненци са в серия от три шампионатни победи над днешния си противник, като последната победа на старозагорци датира от преди две години. Наставникът на старозагорци Петър Хубчев е с две победи и две загуби в пет мача срещу наставника на варненци Илиан Илиев. 

Берое търси втората си победа след тази на старта на сезона, а Хубчев сподели след тежкото поражение от ЦСКА в предишния кръг, че на тима му трябват точки, особено в домакинствата. Очакванията са треньорът на Берое да заложи на схема с трима централни защитници.

Добрата новина е, че централният нападател Луизиньо да Силва се завръща след изтърпяно наказание от два мача.  

Тимът на Черно море пък победи с 3:0 Черноморец Балчик в контрола, която се игра заради отложения мач срещу Левски. В проверката за „моряците“ с гол се завърна нападателят Исмаил Иса, но не е ясно дали ще подпише договор с тима.

Голмайсторът на варненци Евгений Сердюк най-сетне ще бъде на разположение за този мач, докато капитанът Даниел Димов продължава да лекува контузия.

Главен съдия на срещата ще бъде Георги Иванов.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


18:45 часа | БЕРОЕ – ЧЕРНО МОРЕ

efbet Лига, 5-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

БЕРОЕ (3-4-1-2): Караджоов – Динков, Пиргов, Николов – Рука, Мечев, Юсеин, Стоянов – Тунгара – Мартинс, Георгиев

Старши треньор: Петър Хубчев

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров – Попов, Атанасов, Босанчич, Панов – Клементе, Панайотов – Златев, Зула, Кета - Курьор

Старши треньор: Илиан Илиев


Главен съдия: Георги Иванов, град София

Стадион: „Берое“, град Стара Загора


Начало: 18:45 часа

Пряко по: DIEMA SPORT