Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев взе участие в благотворителна инициатива, дарявайки огромна сума на малко момиченце, което има здравословен проблем с очите, съобщава "Топспорт".

Габриела Патова е на 5 години. Само 2 месеца след раждането ѝ, семейството разбира, че тя има огромен проблем с очите. Лекарите установяват, че Габи има слепване на роговиците. В следствие, от което малкото момиче не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око. Всичко се усложнява от вродената глаукома на двете очи. Нейният дядо Николай прави всичко възможно, за да избави внучето си от тъмнината. Тя преминава редица операции, включително четири интервенции в Германия за поставяне на импланти, чрез които очният нерв да бъде запазен. Следващата стъпка е да бъде направена трансплантация на роговица на двете очи и така Габриела ще може да вижда. Първо на лявото, а на по-късен етап на дясното око.

Първоначално са нужни 16 000 евро за трансплантацията на роговица за лявото око, плюс съпътстващите разходи около лечението и престоя в Германия. Впоследствие ще са необходими още средства за следоперативните разходи и операцията на дясното око. Разходите ще стигнат до 30 000 евро, но дядо Николай силно вярва, че има добри хора, които ще подкрепят Габи.

Треньорът от щаба на Бруно Акрапович вече е сред тези, които помогнаха на момичето. Всеки друг, който пожелае, може да го стори на следната сметка:

BAN: BG67FINV91501016851181

BIC: FINVBGSF

ТИТУЛЯР: ГАБРИЕЛА ГЕНОВА ПАТОВА.