Капитанът на ЦСКА Петър Занев, който преди време игра в руските Амкар Перм и Енисей, коментира пред metaratings.ru трансфера на бившия си съотборник Али Соу в Ростов.
 
"Бух чувал за Али Соу още преди да дойде в ЦСКА. Когато все още играех за Енисей в Русия, един от съотборниците ми, който беше албанец, ми каза за него. Тогава Соу играеше и вкарваше много голове за Скендербеу. След като се присъедини към ЦСКА, много бързо се адаптира и стана основен играч.
За Соу имаше много оферти. Искаха го клубове от Франция и Италия, но не се стигна до споразумение. Също от Китай и Египет, но той искаше да опита в по-силно първенство, а не просто да отиде за добри пари", обясни Занев.
 
Българският национал разкри и някои от силните качества на гамбиеца. 
 
"Али играе добре с глава. Цялата ни игра беше насочена към неговите голове. Когато всички чакат само на нападателя, това носи напрежение. В Ростов обаче има и други добри нападатели, които ще помогнат на Соу. 
 
Той е отборен играч, но често сам решава мачовете. Може да играе и като таран, и като втори нападател. Има добро движение по терена, знае как да отворя пространства зад гърба си. Когато играхме 4-3-3, той беше единственият нападател. След това започнахме да играем с двама в атака и му стана по-лесно. Определено Соу е много добър трансфер за Ростов", сигурен е защитникът.
 
Занев подчерта и добрия характер на новото попълнение на Ростов.
 
"Много от африканските футболисти имат труден характер, но Али не от тях. Той е много добър и трудолюбив. Когато не успява да отбележи в няколко мача, той тренира двойно повече. Соу винаги работи на 100%, той е истински професионалист. Ходи на фитнес както преди, така и след тренировки. Напълно е отдаден на футбола, фокусиран е върху кариерата си. По-лесно му е да играе срещу силни отбори, защото по-слабите хвърлят повече сили в защита и това затваря пространствата за нападатели като него. Показа го през есента в евротурнирите, където влачеше отбора", каза още капитанът на ЦСКА.