Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков даде пресконференция, на която направи отчет за дейността си в клуба в последните 7 месеца и 220 дни, откакто е на "Герена". Той заяви, че лицензът за следващия сезон още не е факт, но е въпрос на дни това да се случи. 
 
"Да се захвана с Левски не беше жертва, а мисия. Не съм се колебал, но имаше страх - дали аз няма да стана човекът, който ще подпише фалита на Левски. Положението наистина беше много тежко, но не бих казал отчайващо. Продължаваме да работим, за да допринесем за така исканата финансова стабилност.
 
Пълните стадиони,  радостта в очите на хората, възможността да работя със Станимир Стоилов - всичко това е безценно в моя живот. 
 
Считам че в следавщите дни Левски ще вземе лиценз. Документите сега се разглеждат и от УЕФА. Клубът ще има лиценз без никакво съмнение, справихме се, работата е свършена и нямам притеснение. Въпрос на дни е.  Всички задължения са обслужени. Разбира се, има и плащания, които предстоят. Но картината е доста различна сега, защото работата ни даде резултат. 
 
Благодарение на Мъри Стоилов имаме конвертируеми футболисти и добър отбор. Вдигна се много летвата тази пролет - влязохме в Европа през парадния вход със спечелената купа на България и няма какво повече да желаем в това отношение.
 
Задълженията към НАП не ме притесняват, макар че не се изплащат редовно вноските в момента. Имаме споразумение до декември, към което се водят правни разговори. Не ги обслужваме в последно време, но имаме документ, че няма изискуеми в момента задължения. В момента ние не сме изряден платец, но държавата е добър стопанин и дава толеранс, като се вижда, че се работи. Все по-засилен интерес към Левски. Виждат се приходите и държавата би била много лош стопанин, ако ликвидира Левски на някакви такива основания. Въпросът е каква е перспективата и плановете. Виждате, че ситуацията в Левски значително се подобри. Държавата няма да посегне да ликвидира клуба, защото така се прави - ще дадеш на длъжника глътка въздух, а няма да го убиеш", обясни Ивков.