Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков, говори за сдружението „Левски на левскарите”, като заяви, че не вижда никаква заплаха за клуба от него. Той сподели, че е имало разговори с компания, която евентуално да влезе в клуба, но за момента няма преговори.

„Намаля личният състав в Левски. Много хора, които не си знаят задачите, няма да бъде толериран техният престой. Грижа се да няма и забавяне в заплатите. Тогава клубът не е съществувал на истински пазарен принцип, бил е дотиран от собственика. Тук е ролята на новият проект „Левски на левскарите”. Идеята е да направим нещо, това не е лесно. Направени са структурни промени. Имахме много текуща работа, трансфери, преговори, така че да направим нещата да не са като тези, които заварихме в клуба. Щастлив съм, че можахме да се поизправим. Трябва много работа. Не съм лъгал, но премълчавам някои истини. Не очаквам, че трябва да казвам всичко, което се случва в клуба. Трябва да има доверие към нас. То не е веднъж завинаги. Няма нови дела срещу Левски. Сега клубът юридически се обслужва само от един юрист. Имаме нужда от нови хора, ще се назначават само качествени хора, които са отдадени на мисията „Левски”. Имаме нужда от това в момента. Дадох възможност на всички. Предстоят някои незначителни промени. Не трябва да допускаме това, което се случи с последните дела. Да направиш 12 трансфера, без един да е истински футболист. След отва да разтрогнеш така, че да плащаш. Имаме пълно разбирателство с г-н Стоилов. Той понякога следи по-изкъсо и от мен финансовата дисциплина”, каза Ивков.

„Нямам опасения за сдружението. Познавам работата по този проект. Това помогна най-много на Левски, заедно с генералния спонсор, който винаги се намесва в решаващите моменти. В крайна сметка това, което ни даваше опора, е любовта на хората към клуба. Кампанията „Левски е вечен” донесе много финансови средства на клуба и обслужихме някои плащания за лиценза. Виждам една стабилност, ангажираност. Кампанията стана перманентна. Ние можехме много повече да развием маркетингово клуба. Ще имаме повече изисквания в тези ресори. Ние вече сме длъжни да осребрим това в добрия смисъл на думата. Нашият таргет са нашите привърженици. Трябва да ги ангажираме трайно. Това става с доверие, а те трябва да се почувстват значими. Ако влязат в „Левски на левскарите”, ще избират как да се ръководи техният клуб. Ние възвърнахме доверието, ледът е тънък. Седнаха на една маса враждуващи фракции, говорят. За мен това е бъдеще. Независими как ще стартира. Какво значи да се провали този проект? Хората събират пари, които ще дадат на клуба. Парите отиват в сметката на сдружението. Целта е да се даде шанс на неорганизираните фенове да могат да членуват, когато станат толкова много, че да голяма степен да осигурят бюджета на клуба, няма къде да са съправи и затова трябва еквилибристики. Това с 25 човека е възможност. Достатъчно е група от 25 човека да имат един делагат. Трябва да имаме по-голямо доверие. Има възможност за демократичен устав. Ако се съберат 20 000 човека, коя група ще ги узурпира? Защо да не подходим с доверие? Защо да не дадем на привържениците да направят нещо уникално? Хората малко ли направиха за клуба? Не виждам никаква заплаха за клуба. Смятам, че може да извлече ползи”, продължи той.

„Има раздвижване около преговори с нови спонсори. Считам, че нашият екип може да се развие още маркетингово. Дали има реален интерес е рано да се говори. Дойдоха пратеници на въпросната компания, разгледаха стадиона, бяха на мача за Купата. Те трябва да могат да влязат в клуба паралелно с „Левски на левскарите”. Няма преговори с тази компания в момента”, разкри изпълнителният директор на Левски.