Централният защитник на Етър Иван Иванов сподели пред DIEMA SPORT своите виждания за краткосрочното и дългосрочното си бъдеще преди домакинството на неговия тим срещу ЦСКА от 14-ия кръг на efbet Лига.

Опитният Иванов сподели впечатления от досегашния си престой във великотърновския клуб, като даде своето мнения и за темата за новото ръководство на БФС. Бившият национален защитник не пропусна да изтъкне и желанието си да се занимава с треньорство в близките години, след края на активната си кариера.

"Отборът е сработен. Основният оробелм през последния месец беше отсъствието на няколкото ключови играчи, което винаги оказва своето влияние. Радващо е, че от около 10 дена тренираме цялата група. Определено сега се надявам отборът да остане здрав и мисля, че ще се стабилизираме като тим", сподели той в пердаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

"През последните месеци работих и психологически. Лично аз не бях подходил правилно през последните 2-3 години, бях се предал. Сега се чувствам уверен и преодолял всичките проблеми. Мисля, че ще продължа да се чувствам добре и занапред".

"Да играеш срещу най-силните отбори е най-хубавото чувство. Определено има сантименти към престоя ми в ЦСКА. Мисля, че по време на мача обаче това ще отмине и ще ме обземе желанието за постигане на победа. Решението ръководството да гласува доверие на треньора беше правилно. Заниманията ни според мен са ползотворни, има добър баланс между тактически занимания и интензитет. С всеки изминал мач се надявам да натрупаме повече точки".

"Мисля, че съм сред лидерите и се опитвам да помагам на съотборниците. Според мен си разбирам от ролята и се опитвам да предам каквото мога. Наличието на много българи е важно и за това адмирирам Дунав".

"В момента мечтая за треньорска кариера. Имам мотивацията и желание и когато дойде този момент ще трябва да изкарам нужните лицензи. За мен Бербатов трябва да участва в управлението на българския футбол, защото има хубава аура и е много умен човек. Стилиян Петров и Мартин Петров също са страхотни кандидати. И тримата са наясно с модерните тенденции в ръководенето на футболните дела", завърши Иван Иванов.