Капитанът на ЦСКА - Юрген Матай се завръща в състава на "червените" за мача с Лудогорец този уикенд в Разград. Защитникът изтърпя наказание от 2 мача за натрупани жълти картони и пропусна двубоите с Черно море и Ботев Враца. Пред DIEMA SPORT за предаването "Домът на футбола" Матай заяви, че се надява да се завърне в титулярния състав на ЦСКА срещу Лудогорец в мача за титлата, както го определят специалистите. 
 
"Тежко е да пропускаш мачове, но съм щастлив, че постигнахме своето и спечелихме срещите. Не мисля, че някой може да се оплаче, когато побеждаваш, дори и да играеш лошо. Срещу Черно море бяхме страхотни и се надявам да продължим така до края и да печелим.
 
Смятам, че смяната на системата на игра ни помогна. Започнахме сезона с четирима в защита, но после преминахме към трима, като реално се защитавахме с  петима. В крайна сметка целият отбор участва в защита, а и Бусато направи няколко добри и решаващи спасявания. Мога да кажа, че парчетата от пъзела са поставени на правилните места и на това се дължат добрите резултати. 
 
За нас беше важно, че играхме добре срещу Лудогорец в Разград през есента, защото разбрахме, че новата система ни пасва по-добре. В личен план ми беше много трудно, но това беше началото на една добра идея и свикнахме.

Трудно е да си отвън, защото когато не играеш, отиваш на заден план. Останалите трябва да се справят, опитвам се да им помагам, но не съм на терена, когато дойде време за самия мач. Хубаво е да видиш, че не си толкова нужен и че отборът се справя без теб. От друга страна усещаш, че конкуренцията в сърцето на отбраната е много голяма и започваш да се притесняваш, че ще изгубиш титулярното си място.  
 
Енес Махмутович и Мено Кох получиха шанс и играха добре. Ситуацията с Християн Петров е сходна. Тренирам с тях всеки ден и виждам какво могат. Уважавам ги, изпитвам респект, защото се справят. Нямам предпочитания с кого да играя, това е решение на треньора. С Мено говорим един език и затова е по-лесно, но с него играх само в две срещи от началото на сезона. След това сменихме системата и той не играеше често. Но когато е на терена, Кох показва, че е един от най-добрите. Този сезон ми липсват головете. Трудно е да запазиш мястото си в такава контуренция, но аз се надявам да играя отново.
 
За нас бе голям удар да загубим от Лудогорец пред нашите фенове, но явно е било заслужено. Беше труден момент, но когато спечелиш следващия мач, увереността се завръща, надеждата също. Сега вече сме в ролята на догонващи, но е наш ред да ги ударим. Вярвам, че ако спечелим в Разград, това ще е заслужено, както и обратното. Предстои двубоят на годината и е време да  победим, още повече, че показахме че можем да го направим в предишния мач. 
 
Напрежението е сходно като това с последния сблъсък с Лудогорец. В първите 10-15 минути беше най-голямо, но след това се отърсихме. Трябва да пренесем този опит в предстоящата среща и да играем със сърцето си. И каквото и да стане, да можеш да се погледнеш в огледалото и да кажеш, че си направил всичко възможно.
 
Не искам да звуча прекалено щастлив, но нощите са най-хубавата част. Трудно е с малко дете, но всяко усилие си заслужава. Понякога играем доста късни мачове и когото се прибера вечер, дъщеря ми вече е заспала. Иска ми се да вляза при нея, но жена ми не дава. Страхотно е да се прибереш вкъщи и да я видиш. Кара те да се чувстваш по правилния начин, дори и след загуба", заяви Матай.