Крумовград и Левски завършиха при резултат 2:2 в мач от деветия кръг на efbet Лига. Крумовград поведе, след като Димитър Тонев откри, но "сините" обърнаха чрез Цунами и Рикардиньо. През втората част юношата на Левски Александър Колев оформи крайния резултат. След това равенство Левски остава 3-и с актив от 16 точки, докато Крумоград е на 5-а позиция с 13 пункта на сметката си.

start-photo.bg
100 снимки

В първите 15 минути отсъстваха сериозните положения в срещата, като Левски владееше повече топката, но нивото и интензитетът в играта не бяха високи. В 21-а минута полузащитникът на домакините Димитър Тонев получи прекалено много свободно пространство, като не се поколеба да отправи удар от разстояние, а при изстрелът се получи рикошет, като това изненада Пламен Андреев, а топката се озова в неговата врата.

Само пет минути по-късно Рикардиньо получи добра топка в наказателното поле, но бе блокиран и последва корнер. Ъгловият удар бе добре изпълнен, като бе намерен Цунами на чиста позиция, а бранителят се извиси и насочи чудесен удар с глава, който се оказа неспасяем за Янко Георгиев.

В 33-а минута Левски организира страхотна атака, при която Уелтън намери Цунами, а последният видя празния коридор и пусна пас към Рикардиньо. За бразилеца не бе проблем да превземе пространството и да стреля в близкия ъгъл, като оплете топката в мрежата, правейки пълния обрат за "сините".

Малко след това Джавад Ел Джемили изпълни пряк свободен удар директно във вратата в опит да изненада Янко Георгиев, но той успя да реагира навреме и да избие в корнер. В добавеното време на първата част Рикардиньо видя свободното пространство и опита късмета си от разстояние, но Янко Георгиев не бе затруднен и улови топката спокойно.

start-photo.bg
33 снимки

В 49-а минута Вячеслав Велев получи удобна топка, като бързо се завъртя и опита удар извън наказателното поле, но в него нямаше нещо опасно и Андреев улови. Секунди след това Даниел Миланович преодоля лесно противников състезател и намери Серкан Юсеин, който стреля от границата на наказателното поле, но стражът на Левски успя да реагира и да избие в корнер.

В 75-а минута Александър Колев получи прекалено много време да овладее топката и да се обърне, а Петрис не се справи по най-добрия начин, като нападателят се завъртя и отправи удар, при който Андреев бе безпомощен и не успя да реагира.

Стартови състави:

Крумовград: 1. Янко Георгиев, 91. Вячеслав Велев, 5. Матей Шимич, 3. Калоян Пехливанов, 11. Александър Георгиев, 44. Божидар Кацаров, 10. Серкан Юсеин, 23. Димитър Тонев, 14. Даниел Миланович, 13. Диего Рапосо, 9. Александър Колев

Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 6. Цунами, 7. Роналдо, 8. Андриан Краев, 9. Рикардиньо, 10. Асен Митков, 11. Джауад Ел Джемили, 17. Уелтън, 33. Хосе Кордоба, 50. Кристиан Димитров