Капитанът на ЦСКА – Амос Юга, говори пред DIEMA SPORT след поражението 0:2 от Корона Киелце. Юга отказа да драматизира поражението от поляците на старта на проверките в Турция. Халфът акцентира, че е поставил тима в тежка ситуация, след като беше изгонен през първото полувреме и обясни защо си е изкарал червения картон.

Юга коментира, че е попитал рефера дали е залагал на нещо с оглед грешното решение, което продиктува яростта му.

„Ние се опитваме да даваме най-доброто от себе си. Играхме срещу добър отбор и направихме доста промени в състава си. Това е първата ни контрола тук след тежки тренировки и ни беше трудно. Както казах, не са важни резултатите тук, а да се подготвим за официалните мачове. Разбира се, винаги играем за победа с оглед клуба, в който играем. Важното е да сме максимално подготвени за официалните мачове“, започна капитанът на ЦСКА.

„От две седмици тренираме и сме първа седмица тук в Турция. Подложени сме на сериозни натоварвания, краката са тежки и сме поуморени. Това се отрази на динамиката и на темпото ни. Може би с всеки един мач ще става все по-добре. Понякога и на мачовете виждат, че се отсъждат странни засади, странни решения в тези двубои. Аз му казах, че топката е в корнер, а той свири аут и решението било негово. Той има асистенти, които му помагат с тези решения. Попитах го дали е заложил на нещо и тогава ми показа втория жълт картон. Съзнавам своята грешка и знам, че трябва да съм по-спокоен и да не реагирам така. Когато вече излязох и отборът беше с 10 човека ни вкараха първия гол и трябва да бъда по-смирен“, заяви с усмивка Юга.

„В България често е студено, така че за норвежците ще е лесно. Скаршем е умно момче и ще даде максимума за отбора. Тепърва ще разгръща своя потенциал. Той трябва да има времето за адаптация. Със сигурност за него другите норвежци ще са от помощ при адаптацията. Надявам се, че той ще има добро влияние върху отбора“.

„Не познавам Каранга, гледал съм само видеа. Направил е добри неща в първия си период в ЦСКА. Надявам се сега да се представи по същия начин. Ако дойде със същия глад за победи, голове и асистенции, той ще бъде перфектната добавка за състава. Не знам какво се случва с Назон, това е между него и клуба. Ако остане, ще сме щастливи. Ако отиде в друг отбор, му пожелавам успех. Когато дойдох, Али Соу беше на върха на атаката, след което се появи Дюкенс, който вкара много голове. Това е животът във футбола. Надявам се, ако Назон бъде продаден, Каранга да свърши добра работа“, завърши Амос Юга.