На 1 септември в неделя Левски и ЦСКА ще мерят сили в 17:45 часа. Влияние върху представянето на двата отбора ще окаже и горещото време. През уикенда не се очаква жегата да бъде по-малка от тази в последните дни.

Напротив, в 18:00 часа в първия ден на новия месец термометрите ще показват 29 градуса - време, което не е никак подходящо за футбол. Това няма да се хареса на тимовете, но срещата е в толкова ранен час по настояване на полицията.

Двубоят се води "рисков" и униформените искат да приключи по светло, за да се справят по-лесно с охраната на мача и реда в столицата. Точно това налага и да се играе в тази част на деня при тези доста тежки атмосферни условия. 

До момента "червените" по-често играят в по-ранни часове в efbet Лига и би трябвало да са посвикнали. Обратното е с Левски, който по светло игра само с Ботев Пловдив на "Герена" в разгара тогава на юлските горещини.

"Сините" обаче усетиха истински мор при гостуването си на АЕК в Ларнака, където на всичкото отгоре влажността бе много голяма. В последния кръг пък съперникът им гостува в Русе, а в началото на двубоя термометрите сочеха 34 градуса.