ЦСКА спечели с убедително с 5:1 срещу Шахтьор Караганда в третата си контрола от зимната подготовка. Никола Ковтадюк (5) изведе казахстанския тим напред, но след това настъпи "червена" голеада. Амос Юга (13, 45), Георги Йомов (24, 32) и Иван Турицов (63-дузпа) донесоха пълния обрат. Най-много овации събра попадението на Георги Йомов, който се разписа директно от ъглов удар. ЦСКА изигра целия мач без смени, тъй като само след няколко часа отборът ще изиграе още една контрола. В мача с Академия Пандев треньорът Стойчо Младенов ще даде шанс на останалите играчи в тима.
Мачът на стадион "Титаник" в Белек започна с по-активна игра на "червените", които обаче получиха гол още при първата атака на съперника. В 5-ата минута Тимур Досмангабетов получи хубав диагонелен пас на левия фланг и веднага центрира към наказателното поле. Там Николай Ковтадюк с глава изпревари централните бранители на ЦСКА и с глава прати топката зад гърба на Бусато за 0:1. 

"Червените" отговориха с опасен удар на Греъм Кери в 11-ата минута, но той бе блокиран от защитник на Шахтьор. Две минути след това ЦСКА изравни с попадение на Амос Юга. Греъм Кери изненада вратаря Цуприков от пряк свободен удар, топката срещна напречната греда, а в създалото се меле най-съобразителен беше Юга, който отблизо прати топката в мрежата на казахстанците - 1:1. 

В 23-ата минута Греъм Кери отново блесна с майсторско изпълнение на фаул, но този път стражът на Шахтьор внимаваше и изби. От последвалия ъглов удар Георги Йомов донесе пълен обрат за ЦСКА с фамозно изпълнение, с което завъртя топката директно в далечния ъгъл на вратата на съперника.

Отново Йомов наказа грешка на бранител на Шахтьор в 32-ата минута, който не успя да изчисти топката. Крилото на ЦСКА се възползва от подаръка и покачи на 3:1 с техничен удар. 
 
В последните секунди на първата част Греъм Кери от фаул, близо до ъгловото флагче, прехвърли купа от играчи в наказателното поле и топката стигна до забравения Амос Юга. Халфът на ЦСКА не се поколеба да стреля от въздуха и въпреки че ударът му не беше много силен, затрудни Цуприков. Вратарят улови топката, но съдиите показаха, че тя е преминала с пълния си обем голлинията и посочиха центъра - 4:1. 

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на ЦСКА, но Густаво Бусато показа отличен рефлукс и изби удара. Шест минути по-късно стражът на "червените" отново трябваше да се намесва, за да не се стигне до автогол.
 
Българският тим стигна до ново попадение в 63-ата минута. Отбеляза го Иван Турицов от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. Десният бек реализира с хладнокръвно изпълнение от бялата точка.

Чудесен шанс да запише името си сред голмайсторите пропиля Бисмарк Чарлз в 69-ата минута, когато бе изведен от Йомов очи в очи със стража на Шахтьор. Нападателят обаче шутира покрай левия стълб на вратата и топката излезе в аут. 12 минути преди края в игра за казахстанците се появи футболист, носещ фланелка с №89 и името Тошев на гърба. Оказа се, че това е Шангас Флюк, а екипът е на българския нападател Мартин Тошев, който игра за Шахтьор през миналия сезон. До края тимът от Казахстан можеше да отбележи второ попадение, но топката срещна лявата греда на вратата на Бусато в 82-ата минута. 
 
ЦСКА - ШАХТЬОР КАРАГАНДА 5:1
 
0:1 Никола Ковтадюк (5)
1:1 Амос Юга (13)
2:1 Георги Йомов (24)
3:1 Георги Йомов (32)
4:1 Амос Юга (45)
5:1 Иван Турицов (63-дузпа)
 
ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матай (к), 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон Телес, 21. Амос Юга, 8. Греъм Кери, 30. Яник Вилдсхут, 10. Георги Йомов, 17. Бисмарк Чарлс
 
ШАХТЬОР: 78. Игор Цуприков, 55. Иван Граф, 29. Тимур Досмангабетов, 8. Стефан Букарац, 27. Владимир Хозин, 44. Един Рустемович, 88. Рохер Каняс, 15. Джордже Чосич, 25. Ромди Муртазаев, 10. Никола Ковтадюк, 3. Кирил Маляров