Нападателят на Лудогорец - Димитър Митков, ще се присъедини към младежкия национален отбор на България. Очаква се таранът да получи повиквателна за следващия сбор на младите "лъвове". Митков бележи гол след гол в мачовете на Лудогорец 2 във Втора лига, което накара предишния наставник на "орлите" Павел Върба да му даде шанс в представителния тим на българския шампион.

Митков дори игра в групите на Лига Европа срещу силния отбор на Тотнъм. По всичко личи, че новият наставник на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, също ще разчита на младия нападател.

Под негово ръководство Димитър записа игрови минути при равенството - 2:2 срещу Шахтьор Донецк и победата с 2:1, над Динамо Киев. В контролата с Шахтьор Митков се отличи с асистенция при попадението на Каули.

Нападателят стартира като титуляр при загубата с 1:2 от руския Акрон. 

Селекционерът на младежите Александър Димитров следи изкъсо изявите на Митков, като е останал доволен от представянето му.

Футболните специалисти твърдят, че едно от най-силните качества на Митков е, че умело задържа топката в предни позиции и демонстрира добър поглед върху играта. Той притежава голов нюх и неслучайно е голмайстор на Втора лига.

Не е изненадващо, че нападателят непрестанно пресира противниковите защитници. Митков не е от най-бързите нападатели в българския футбол, но за сметка на това е доста издръжлив. Младият таран може да се похвали с едни от най-добрите показатели при физическите тестове в Лудогорец.