След обрат в резултата в мача във Варна, Лудогорец излезе едни гърди напред пред Черно море, преди полуфиналния реванш между двата тима идния месец май. Това беше и седмата поредна победа за Ивайло Петев, след чието назначаване „орлите“ не са стъпвали накриво след завръщането на специалиста в Разград. Футболистът на Лудогорец Игор Пластун сподели своите очаквания за предстоящия мач с ЦСКА и говори за целите на тима преди важния сблъсък с "червените".

"Преди мача с Черно море си говорихме, че сме в добра серия. Спечелихме доста последователни мачове и трябва да продължим в този дух, както направихме и във Варна. От много години не сме печелили Купата на България и сега имаме огромно желание да прекъснем тази серия. Когато си на полуфинал, усещаш, че не искаш да отпадаш на последното стъпало преди финалния мач. С Черно море бяхме изключително концентрирани, а вече фокусът е върху срещата в София", сподели Игор Пластун.

"Това е част от футбола. Мачовете следват един след друг и ти трябва да подхождаш максимално концентрирано към всеки, защото така стават грешките. Всеки мач носи три точки, а не шест например. Факт е, че тази среща с ЦСКА ще бъде вероятно първата от поредица тежки мачове. Ще има и голямо психологическо влияние върху двата отбора, в зависимост от крайния резултат", продължи защитникът.

"Според мен следващият мач е поредната стъпка към нашите цели – да бъдем отново шампиони. Досега редовно сме на втората позиция, но срещу ЦСКА ще имаме възможността да излезем на върха. Ще е доста трудно, както всеки път. Имат верни фенове, които създават страхотна атмосфера, а и през този сезон са много добър отбор. Не допускат много голове. Имаме няколко дни да се възстановим и да се подготвим за този мач. Треньорът ще ни покаже някои неща, които са важни за тази среща, а ние ще си опитаме да си свършим работата, изпълнявайки указанията му", добави футболистът на Лудогорец.

"Нормално е от този мач по някакъв начин да зависи титлата. Ние трябва да си свършим работата. Не трябва да мислим какво би се случило. Просто е необходимо да изпълним указанията на треньора. В София, пред техните фенове, ще ни бъде трудно, но ние имаме опита и трябва да сме готови за това, което ни очаква", коментира бранителят.

"Независимо дали е ЦСКА или Левски, или друг, най-важни сме ние. Гледаме себе си и трябва да покажем това, което трябва. Надявам се да стане хубав мач. Сигурен съм, че феновете чакат вече този мач и дано не ги разочароваме. Надявам се да стане хубав дуел, който да е положителен и за целия български футбол", завърши Игор Пластун.