Старши треньорът на Ботев Враца – Христо Янев, остана на мнение, че Левски не е надиграл с нещо неговия отбор въпреки поражението у дома с 0:1. Младият специалист обаче заяви, че ще обмисли дали да се занимава с футбол в България.

„Не виждам нещо, с което Левски да ни е надиграл днес. Да, имат индивидуална класа, но тя в никакъв случай не беше решаваща в мача. От дребна неточност в нашия отбор допуснахме гол, но това е част от футболната игра. Има много детайли в играта, в които бяхме много по-добри от Левски, но има и такива, които отборът генерално трябва да промени. Когато не вкараш гол е липса на класа. Понякога шансът не е наша страна. Имахме добри положения за гол, създадохме срещу защитата, която изглеждаше по коренно различен начин. Аз лично за първи път така, откакто Ники Костов е начело на отбора. Но това не ни затрудни по някакъв огромен начин. Никой не ми дава информация преди мачовете какво прави противникът. Преди мача просто видяхме и решихме да импровизираме всичко това, което се случва на терена и смея да твърдя, че се справихме добре“.

Start-photo.bg
59 снимки

„Липсата на всеки един футболист, когато сме в затруднено положение, се отразява в класата на отбори като нашия. Клубът Ботев Враца иска да подобри класата в отбора през зимата“.

„Имам неща, които трябва да помисля. Ако остана да работя, ще бъде в Ботев Враца, ако не – няма да се занимавам изобщо с футбол в България. Има разочарование, има и неща, които в последно време обмислям доста сериозно. От 38 години съм на футболния терен, от шестгодишен се занимавам професионално с футбол, организирано да кажа, и има неща, които в последно време ме натоварват повече, отколкото да ми носят удоволствие“.

„Не, нямам предложения от никъде. Аз имам отбор, който се държи много добре с мен. Клубът се отнася както трябва. Въпросът е, че ако искам да продължа трябва да видя, че наистина има промяна, заради която станах треньор. Аз станах треньор, за да осъществя някаква промяна в българския футбол“, заяви Янев.