ЦСКА постигна изключително ценна победа с 2:1 в последен мач от 30-тия кръг на efbet Лига. Въпреки не особено високото темпо на срещата двата тима успяха да си разменят общо 3 попадения, а "червените" да се поздравят и с крайния успех". За "смърфовете" точен беше Лукас Салинас в 61-та минута, докато в герой за "червените" се превърна Тиаго, който в 80-та минута изравни от дузпа, преди Али Соу да донесе успеха в 4-та минута на добавеното време. 

В 87-ата минута, при резултат 1:1, реферите не зачетоха попадение на смърфовете заради несъществуваща засада на Малунга, като по този начин сериозно ощетиха домакините.

36 снимки

Гостите започнаха активно и достигнаха до точен удар още във втората минута. Изстрелът на Али Соу обаче не затрудни Мартин Луков. Двата ъглови удара, изпълнени от момчетата на Стамен Белчев, също не доведоха до опасности. 

Темпото обаче спадна в следващите минути, като единствено далечен удар на Лукас Салинас в 11-та минута пораздвижи иначе мудното темпо на действие на двата тима. 

Топката стигна до краката на Тиаго на границата на наказателното поле, при което той не се поколеба да стреля от воле, но кълбото срещна горната греда на вратата на Мартин Луков. Тя рикошира в гърба на стража, но така и не успя да премине голлинията на вратата "смърфовете". 

Първият добър шанс за момчетата на Бруно Акрапович дойде в 28-та минута. След чудесен индивидуален пробив на Лукас Салинас, започнал още от собствената половина на терена, аржентинецът стигна до границата на наказателното поле и тества рефлексите на Густаво Бусато, който изби в корнер. 

Буквално в последната минута на частта гостите имаха голям шанс да поведат в резултата. След многоходова атака след изпълнението на ъглов удар Бардли Мазику успя да пласира хубав пас към границата на наказателното поле, където Кристиян Малинов стреля напълно сам, но ударът му мина над вратата на Луков. 

В първите 15 минути на втората част ЦСКА отново започна малко по-активно, но с изключение на неточни удари на Евандро и Тиаго, гостите така и не стигаха до истински опасности. 

Въпреки това домакините поведоха в 61-та минута, сякаш от нищото. Нова порция висока преса на състава на Бруно Акрапович доведе до ужасяваща грешка на Петър Занев, който се опита да върне към Бусато. Пасът беше пресечен от Лукас Салинас, който не прости на гостуващия тим за 1:0. 

Само три минути по-късно гостите имаха шанс за изравнителен гол. След изчистено центриране от бранителите на Локо, топката попадна в краката на Кристиян Малинов, чийто удар обаче профуча съвсем малко над горната греда на Луков. 

Десет минути преди края на срещата все пак момчетата на Стамен Белчев стигнаха до изравнителен гол. Кристиян Малинов получи топката в наказателното поле след центриране, успя да се завърти и беше повален от бранител на Локомотив Пловдив. Съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Тиаго Родригес, който показа хладнокръвие, за да направи резултата 1:1. ​

В 87-та минута дойде и най-спорният момент в срещата. Домакините успяха да пратят кълбото в мрежата и си помислиха, че са повели с 2:1, но флагът на страничния съдия секна надеждите им. На повторенията се видя, че Доминик Малонга не беше зад гърба на последния в отбраната на ЦСКА. По този начин Локомотив бе ощетен.

Както срещата вървеше към закономерно равенство гостите се добраха до скъпоценен успех. В 4-та минута на добавеното време Ахмед Ахмедов успя да гърдира отлично дълго подаване към себе си, да се обърне и да намери с чудесен извеждащ пас движението на Али Соу, който не сбърка само срещу Мартин Луков за 2:1. 

По този начин ЦСКА почти на практика си осигури второто място, кръг преди края. Отборът на Стамен Белчев има актив от 56 точки, с 3 пред третия Левски и 4 пред четвъртия Славия. Така "червените" се нуждаят само от точка в последния си мач срещу Берое, за да сигурни във второто си място. Локомотив Пд, от своя страна, остана 5-ти, с 50 пункта след 30 мача. 

Локомотив Пд - ЦСКА 1:2

1:0 - Лукас Салинас (61)

1:1 - Тиаго, дузпа (80)

1:2 - Али Соу (90+4)

Ето и стартовите състави на двата тима:

Локомотив Пд: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Акинсола Акиниеми, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Петър Витанов, Валентино Пулиезе, Йосип Томашевич, Николай Николаев, Лукас Салинас, Доминик Малонга;

ЦСКА: Густаво Бусато, Жеферсон, Петър Занев, Брадли Мазику, Пламен Гълабов, Валентин Антов, Тиаго, Кристиян Малинов, Енрике Рафаел, Евандро, Али Соу;