Старши треньорът на Берое Стара Загора Димитър Димитров изрази надеждата си първенството в България да се доиграе до самия край, за да не се стига до решение, каквото бе взето за белгийското първенство. Специално пред Gong.bg Херо коментира как се справя с изолацията след пандемията от COVID-19, признавайки, че всички в клуба спазват нужните мерки предвид обстоятелствата.

Ilian Telkedzhiev, Lap.bg
28 снимки

„Чувствам се добре, вкъщи сме в Бургас. Всички близки сме заедно – семейство, деца, внуци и сме събрани на едно място. Спазваме всички наредби, както и трябва”, призна Димитров. „Аз лично нямам някакви проблеми с конкретната ситуация. Живеем в къща и това ни позволява по-различни занимания. Тежко е навярно за хората, живеещи в апартаменти, тъй като там са по-лимитирани въпросните занимания. Ситуацията е чрезвичайна, но трябва да спазваме инструкциите”.

„Надявам се играчите да спазват инструкциите, които са им дадени. Вярвам в тях, тъй като момчетата са отдадени и много сериозни в работата си”.


Още по темата:

Говори се, че Херо критикува съдиите, ала никой не казва, че Берое играе футбол

Херо: Имаше кампания срещу Лудогорец

Изказът на Херое остър, но ще се променят ли обстоятелствата?


На въпрос, свързан с идея за края на сезона у нас, Херо коментира:

„Всички ние първо трябва да знаем дали няма да се увеличи срока, зададен от правителството. Известен факт е от съвсем скоро, че спорт в България няма да има до 13-и май, но никой не може да даде гаранция дали след тази дата ще може да се провеждат нормално спортни мероприятия.

lap.bg
23 снимки

По-рано през годините всички в нашия клуб застанахме зад идеята, чрез становище, да се доиграе сезонът. Най-логичното нещо е в края да имаме класиране по спортен принцип. Притеснявам се да не се вземе решение по подобие на това в Белгия” (бел.ред: футболният съюз там преустанови шампионата в Жупилер Лигата и ФК Брюж стана шампион със 70 точки, 15 пред втория Гент).

„За мен и щаба беше изключително важно да сглобим подобен състав, какъвто направихме досега от началото на годината. Истината е, че показахме много добро лице, но заради вируса се прекрати efbet Лига. По този начин се преустанови и серията ни. Когато се направи отбор, нещата винаги стават по-лесно”, завърши Димитър Димитров.