Съвсем пресен е фактът, с който СТК към БФС наложи наказание от 4000 лева към старши треньора на Берое – Димитър Димитров. Причината е „уронване на престижа”, след като специалистът на старозагорския тим си позволи остро да коментира действията на съдийската бригада при загубата на неговия отбор с 0:2 на „Българска армия” от ЦСКА във вече изминалия кръг от efbet Лига.

Говори се, че Херо критикува съдиите, ала никой не казва, че Берое играе футбол

Много хора се вглъбиха в репликите на Херо след дуела с „червените” и чувството остана сякаш, че при първата загуба на отбора му през календарната 2020, то претенциите от лагера на „заралии” към странични от футбола фактори започнаха. Важно е да припомним, че 60-годишният треньор остро критикува съдийството, казвайки, че е нервиран от „некоректно взетите решения” след успеха на Берое над Локомотив Пловдив в предпоследния рунд от родния футбол.

Херо: Имаше кампания срещу Лудогорец

Ако има нещо, в което може да бъдем убедени през годините е, че Херо е човек, за който моралът е поставен на челните места в живота. През годините сме ставали свидетели как известни треньори в родната игра си позволяват остри реплики спрямо реферирането в българския шампионат (бел.ред: Любослав Пенев, Илиан Илиев). Бившият футболист на Левски и актуален треньор на Черно море дори продължава да се бори с някои неправди по родните терени, но по-странното е, че никой не се вслушва в думите на тези хора.

Безспорен факт е да се отбележи, че изказът, с който Херо подходи към обстоятелствата след поражението от ЦСКА, бе повече от остър и пиперлив. От футболната ни централа побързаха да вземат решение и още ден след мача между ЦСКА и Берое пуснаха декларация, в която съюзът се противопостави на „изнесените неверни твърдения”, след която декларация последва и сериозно наложената глоба към наставника.

В сутрешните часове на 11-и март пък от ПФК Берое публикуваха текст с видео, с което акцентират думите на Херо след мача срещу ЦСКА и решенията, взети с ущърб за Берое.