Хебър и Берое не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат от 1:1 в последен двубой от 15-ия кръг в efbet Лига. И двете попадения паднаха още през първата част, когато Стив Траоре откри в седмата, но Георги Търтов изравни и донесе точката за своя тим в 41-ата минута.

start-photo.bg
99 снимки

Като цяло играта беше равностойна, с лек превес на гостите в притежанието на топката. И двата отбора създадоха по няколко хубави положения, но така и не се стигна до победен гол и равенството изглежда закономерно.

Тази точка обаче не помага много на нито един от двата тима. Хебър остава на 14-ата позиция с актив от 11 точки, докато Берое, който продължава да е без победа при Николай Киров, е 12-и с 13 пункта. В следващия кръг пазарджиклии приемат Ботев Пловдив, а старозагорци гостуват на Ботев Враца.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Отзивите след двубоя:

Киров: Имаше доста притеснени хора, но когато липсват точки е така​

Владимир Манчев: Опитваме да променим доста неща в отбора​


Още преди да са изтекли и 30 секунди от срещата Берое организира атака отдясно. Лукас Мартинс получи на десния фланг и центрира в наказателното поле, където Стив Траоре опита да овладее, но вместо това се получи подаване за Божидар Пенчев, който стреля от границата на пеналтерията, но слабо и покрай вратата.

Хебър си опита да наложи натиск след това и стигна до два ъглови удара, но без опаснонсти за Иван Караджов.

Берое обаче откри резултата с първата си голова ситуация в седмата минута. Спас Георгиев получи отдясно и центрира в наказателното поле, където Осира Корнел игра с глава, но прати топката право в Траоре на втора греда, който овладя и стреля с левия крак ниско по диагонала и намери далечния ъгъл на вратата на Петър Дебърлиев – 0:1.

В 17-ата минута капитанът на Хебър - Петър Дебърлиев беше на крачка от това да направи сериозна грешка, след като излезе неразчетено при центриране, но след създалото се меле и липса на завършващ удар, не се стигна до нещо по-опасно за вратата му.

Хебър опита да отговори в 23-ата минута, когато Арсенио Валпорт засече с глава остро центриране отдясно в наказателното поле, но ударът му премина на безопасна дистанция от вратата на Караджов.

След половин час игра гостите имаха шанс да отбележат второ попадение. Октай Хамдиев върна много слабо топката за Мартин Михайлов, което позволи на Абубакар Тунгара да я открадне на центъра, направи спринт от 30-40 метра и опита да стреля отдясно на наказателното поле, след като видя, че Дебърлиев е излязъл пред голлинията си, но от външната страна на мрежата.

LAP.bg
44 снимки

В 32-ата минута домакините създадоха първата си релана голова ситуация. Топката беше центрирана от свободен удар на втора греда в наказателното поле на Берое, където Осира Корнел нанесе силен изстрел към близкия ъгъл на Караджов, който обаче спаси. Впоследствие Валпорт извърши нарушение срещу вратаря.

Домакините натиснаха и шест минути по-късно бяха близо до изравняването. Георги Търтов получи на левия фланг, влезе навътре и стреля силно към вратата на Караджов, който обаче успя да изута топката над напречната греда в корнер. 

По-добрата игра на Хебър в последните минути даде резултат и те стигнаха до равенството четири минути преди края на първата част. Всичко тръгна от грешка след изпълнение на тъч от страна на Берое. Топката попадна във Венсан Марсел, който се справи с Анисе Абел, апредна в половината на гостите и стреля силно и ниско с левия крак. Караджов обаче не успя да избие по най-добрия начин топката и там Търтов реагира бързо, дотича и направи добавка в близкия ъгъл на капитана на староззагорци, която беше точна – 1:1.

В първите двадесет минути от втората част Берое беше по-активният тим на терена, но като цяло липсваха интересни ситуации пред някоя от двете врати.

Играчите на Берое си помислиха, че отново са повели в резултата в 65-ата минута, когато Серкан Юсеин отне топката от Олекси Лобов в половината на Хебър и Пенчев изведе сам срещу вратаря Абубакар Тунгара, който отбеляза. Моментално обаче попадението беше отменено заради нарушение на Юсеин срещу Лобов при отнемането на топката, а системата ВАР потвърди това решение.

Десет минути преди края на редовното време Юсеин центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Тунгара стреля с глава, но не успя да уцели по най-добрия начин топката и тя премина покрай вратата на Дебърлиев.

В 88-ата минута влезлият като резерва Митко Митков влезе навътре отлично от десния фланг, а след това пусна успореден на голлинията пас за Луизиньо, който бе на отлична позиция, но Осира Корнел внимаваше и изчисти решително пред погледа на нападателя на Берое.

Домакините имаха късен шанс за поеден гол, след като в четвъртата минута от добавеното време Марсел комбинира с Адернисола Есеола в половината на Берое, а нападателят задържа добре топката и стреля пред наказателното поле, но над вратата на Караджов. По този начин приключи и двубоят без победител.


FT | ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК – БЕРОЕ  1:1

0:1 Стив Траоре 7'

1:1 Георги Търтов 41'

еfbet Лига, 15-ия кръг

Стартови състави на двата отбора:

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК (4-2-3-1): 1. Петър Дебърлиев (к) – 19. Муса Сила, 28. Осира Корнел, 5. Мартин Михайлов, 27. Роберт Мазан – 55. Олекси Лобов, 3. Богомил Божуркин ж.к. – 98. Георги Търтов ⚽, 97. Венсан Марсел, 77. Октай Хамдиев – 17. Арсенио Валпорт

Резерви: 22. Хадим Ндиае (вр), 10. Пламен Крумов, 38. Хлеб Бухал, 23. Клаудио Бонани, 9. Адернисола Есеола, 39. Ивайло Михайлов, 26. Иван Вълев

Старши треньор: Владимир Манчев

БЕРОЕ (4-2-3-1): 1. Иван Караджов (к) – 17. Спас Георгиев, 14. Стилиян Николов, 5. Томас Фонтен, 6. Рука ж.к. – 13. Абел Анисе, 8. Серкан Юсеин – 7. Лукас Мартинс, 77. Божидар Пенчев, 11. Стив Траоре ⚽ – 10. Абубакар Тунгара ж.к.

Резерви: 23. Иван Гошев (вр), 2. Димитър Стоянов, 4. Валентино Пулиезе, 9. Луизиньо Да Силва, 15. Георги Динков, 18. Митко Митков, 44. Николай Николаев

Старши треньор: Николай Киров


Главен съдия: Станимир Тренчев, град София

Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, град София