Италианският елитен Емполи има сериозен интерес към младия полузащитник на Левски Антоан Стоянов. Очакванията са 18-годишният талант да се присъедини към тосканци под наем за новия сезон.

Халфът има на сметката си два официални мача за първия отбор на „сините“, като е основна част от дублиращия тим. Стоянов е юношески национал на България и проведе цялата лятна подготовка на Левски в Правец.

start-photo.bg
64 снимки

През миналия сезон Емполи завърши на 14-ата позиция в Серия А, а треньорът Паоло Занети заяви, че очаква скоро нови попълнения. Наскоро от „Герена“ трансферираха 16-годишния вратар Атанас Кехайов в примаверата на Рома.

До миналото лято вратарят на втория тим - Иван Андонов, пък бе част от школата на Фиорентина година и половина. Стражът бързо се превърне в титуляр за юношите на виолетовите, като имаше основна роля за спечелената Купа на Италия до 19-годишна възраст. Наемът на Андонов обаче изтече, а Фиорентина реши, че няма да плаща на Левски 500 000 евро за играча. Интерес към вратаря прояви Специя, но до трансфер не се стигна и в момента вратарят е трети избор за Николай Костов под рамката.