Днес от 18:00 часа отборите на ЦСКА и Лудогорец затварят 18-я кръг на efbet Лига със сблъсък помежду си.

 При "червените" контузени са Жанио Бикел, Рафаел Енрике и Томи Юрич. Стана ясно, че Стяуа няма намерение да задържа повече Божидар Чорбаджийски и защитникът ще се завърне в София след зимната пауза. Скаути от Висшата лига и Бундеслигата са харесали младока Валентин Антов. Денис Давидов пък най-вероятно ще си тръгне от "Армията". "Орлите" също имат кадрови проблеми и затова наставникът Станислав Генчев ще трябва да взима трудни решения.

Лудогорец се е запътил към поредната си титла на България. “Орлите” преодоляват всички съперници по пътя си и все още нямат загуба от началото на сезона. Шампионите са в серия от 10 поредни победи. Ако спечелят днешната среща, разградчани ще се откъснат още по-сериозно на върха на класирането. В момента те водят с 6 точки пред втория Левски, но тази разлика може да стане 9 точки. 

Макар все още да няма победа над Лудогорец на “Българска армия”, ЦСКА се превръща в неудобен съперник за “зелените” напоследък. Разградчани не успяха да отбележат гол във вратата на “червените” в последните 4 мача между двата тима във всички турнири през календарната 2019 година - 0:1 в четвъртфинала за Купата на България и 3 нулеви ремита в първенството.

Отборът на ЦСКА ще се опита да се пребори с отрицателната статистика, която казва, че отборът няма домакински успех срещу "зелените".

Очаква се Милош Крушчич да се довери на Бусато под рамката на вратата, а пред него Гълъбов, Албентоса, Занев и Мазику - в защита. Антов и Пинто ще са двамата опорни халфове, докато Тиаго ще действа като плеймейкър. Евандро и Отабор ще оперират по крилата, а в атака ще бъде Соу.

Станислав Генчев се очаква да излезе на терена с Илиев на вратата и Сисиньо, Терзиев, Григоре и Недялков в защита. Анисе и Баджи ще са партньори в средата на терена, а Лукоки и Вандерсон ще са на двете крила. Кешеру ще води атаката, а зад гърба му отново ще е Марселиньо.

Разликата между двата състава към момента е 11 точки. Шампионите са на първо място с 45, докато домакините имат 34 и заемат 4-ото място.