Ръководството на Левски има сериозни затруднения със задържането на част от най-конвертируемите си футболисти. Двама от водещите играчи на тима - Ноа Сонко Сундберг и Андриан Краев вече отказаха да подпишат предложените им нови договори. Към тях са се присъединили още трима.
 
Това са бразилецът Цунами, французинът Жереми Петрис и нидерландецът Келиан ван дер Каап. Цунами и Петрис са твърди титуляри на „Герена“. Бразилецът пропусна първите два мача за сезона заради наказание от миналия шампионат. Ван дар Каап е със статут на резерва и едва четвърти избор за сърцето на отбраната след Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Кристиан Димитров.
 
Това означава, че в края на настоящия сезон Левски ще остане без почти цялата си защита, тъй като левият бек Цунами, десният бранител Жереми Петрис и централните защитници Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап ще напуснат като свободни агенти. Пред Левски има вариант да го продаде през това лято или най-късно през зимата, за да може поне да подобри тежкото си финансово положение.