Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев коментира смяната на Стамен Белчев и вариантите за нов треньор на "армейците". 
 
„Във футбола ни се случват такива неща и не мога да кажа, че са неочаквани. Когато има напрежение, винаги изгарят бушоните, а това са треньорите. Аз следях внимателно процеса в ЦСКА след загубата от Клуж в Лига Европа. Постоянно се припомняше колко трудно върви отборът в първенството и като че ли промяната се подготвяше. Ръководството винаги прави това с надеждата да е за по-добро, но няма никакви гаранции“, коментира Гочето пред Мач Телеграф.
 
Според него най-правилно е срещу Рома ЦСКА да бъде воден от досегашните помощници на Белчев. 
 
"Треньорските смени се правят много лесно в България и доста по-трудно в другите страни. Там треньорите са защитени от договори и често клубовете не искат да плащат големи неустойки.
 
Освен това решенията не се взимат толкова емоционално, когато си убеден, че това е правилният човек за треньор на отбора. Може би е по-добре да не се взима прибързано решение в ЦСКА и отборът да бъде воден от сегашните помощници срещу Рома.
 
Очаквам новият треньор да бъде от познатия кръг от хора, които са работили в клуба или са познати с методите си. Не знам какво доверие ще получат тези хора. Другия вариант е чужденец. Но там нещата опират и до финансови средства, както и до това колко бързо той ще свикне с обстановката“, завърши Георги Василев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.