Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов взе участие в представянето на проекта за реконструкция на стадион "Българска армия". Той заяви, че днешният ден е специален за "червените" и даде яснота къде ще играе тимът, докато тече реконструкцията на "Армията".

"Днес е специален ден за ЦСКА. Днес феновете на клуба и широката общественост ще имат възможността да се запознаят с проекта на новия стадион. Щастлив съм, че съм тук с хората, които месеци наред работят по този проект", заяви Филип Филипов.

start-photo.bg
30 снимки

"Аз съм силно впечатлен и развълнуван от презентацията на новия дом на ЦСКА. Впечатлен съм от огромния обем и високото качество работа, която архитектите са извършили. Силно съм развълнуван, защото моята лична мечта и тази на феновете на ЦСКА става реалност и ще имаме един уникален по рода си за България стадион", допълни той.

"Това е максимумът от към капацитет. Ние искаме стадионът да отговоря на четвърта категория на УЕФА, за да играем европейските си мачове там. Другата ни насока е стремежът на всички европейски клубове, които вече имат нагласата търсенето и интересът да бъде по-голям от предлагането, за да може да се използват по-голям брой абонаментни карти и да има по-тясна връзка с феновете вече. Най-хубавото е да си пожелаем ЦСКА да играе хубав футбол и да пълним капацитета всеки мач", сподели още директорът на "червените".

cska.bg
23 снимки

"По въпроса за детско-юношеската школа, това е един от най-важните въпроси за клуба. Към момента имаме опции къде да преместим школата. Ние имаме желание да имаме една школа, която да създава футболисти за първия отбор. Няма да оставим децата на произвола на съдбата. По-големите възрасти идеята ни е да я изместим изцяло в Панчарево. За по-малките идеята ни е да намерим терен в София, защото е неудобство родителите да ги возят всеки ден до Панчарево. Базата е основен приоритет", сподели още Филип Филипов.

"Аз не съм специалист по финансите. Клубът търси партньор, който да се заеме организацията и управлението на стадиона. Предполагам, че взависимост от този партньор, който намериме, ще се изплаща и стадиона. Не мога да кажа нищо конкретно за изплащане и така нататък. Финансирането на стадиона е изцяло осигурено от собствениците на стадиона. Феновете трябва да са спокойни, че стадионът ще бъде построен"

"Ще играем най-вероятно на националния стадион, който е на 100 метра от "Армията", така че пак ще сме си у дома", заяви Филипов.

"Дали ЦСКА ще има най-модерния стадион? То е видно, няма защо да коментирам. Инвестицията и бюджетът е осигурен, те няма да повлияят върху бюджета на футболния клуб", завърши изпълнителният директор на ЦСКА.