Младата звезда на Славия Филип Кръстев коментира интересни теми свързани със спечелените бронзови медали в първенството, трансферът му в чужбина, както и сподели какви са очакванията му за националния отбор.

Антон Узунов
14 снимки

"Не сме имали конкретни цели да ставаме втори или трети, за да играем в Европа. Колективът беше на много високо ниво, всички футболисти имахме очаквания за самите себе си и трудът ни се възнагради, накрая имахме и малко късмет, за да се класираме за баража в Лига Европа, след което го спечелихме. Заслужихме бронзовите медали и участието си в Европа", коментира младокът на Славия.

"Ролята на треньора, господин Загорчич е ключова, той сплоти отбора, показахме качествата си, създаде отборът да има облик и стил, той е в основата на добрите резултати и колективът. Много уважаваме треньора, винаги може да се обърнеш към него, връзката треньор - играч е голяма, много ни помага", добави той. 

"Националният тим е най-важната част от кариерата на един футболист. Не мисля за повиквателна, но мечтая да играя за националния отбор, ако получа повиквателна ще бъда много щастлив", каза Кръстев.

"Трансферът ми даде необходимата увереност, във всеки мач трябва да се подобрявам, отивам да играя голям футбол. Отборът има доста контакти в чужбина и може да помогне на даден футболист да играе навън. Този отбор (Ломел) ще бъде изграден от млади талантливи футболисти като мен, които се развиват и след това биха отишли в Манчестър Сити. Системата на отбора е на много високо ниво. В България не мисля, че съдиите ни подкрепят, мисля, че може да постигнем много в Европа, в един мач може да се случи всичко. Мотивацията в такъв мач е много голяма, все пак играеш с отбори от цяла Европа. В един мач може да победим всеки тим. В Европа искам да преминем първи, втори кръг, след това идват доста силни отбори, надявам се да стигнем далеч. В българското първенство искам да надградим, да успея да помогна на отбора за доброто представяне", добави Кръстев.