Запалянковците на Локомотив Пловдив представиха своята гледна точка за вчерашните ексцесии, които се разиграха на стадион „Българска армия“ непосредствено преди двубоя от 13-ия кръг на efbet Лига между „черно-белите“ и ЦСКА (3:1).

Антон Узунов
26 снимки

Публикуваме позицията на феновете на Локо Пловдив без редакторска намеса:

ИНЦИДЕНТ ИЛИ ЗЛЕ ПРИКРИТ ОПИТ ЗА ПРОВОКАЦИЯ

Фенклуб „Локомотив Пловдив“ изразява възмущението си от организацията на футболната среща между ЦСКА-София и Локомотив Пловдив.

На всички е ясно, че тази среща е с по-особен заряд и е определяна от БФС като рискова. На всички, може би освен на отговорните за организацията ѝ лица от отбора-домакин, които са задължени да осигурят достатъчен брой служители на реда, за да се осигури безпроблемното ѝ протичане.

Преди началото на мача на стадиона нямаше нито един полицай. Нито един! Очевидно забелязали това, шепата привърженици на домакините в сектор А предприеха провокативни действия по адрес на нашата публика. А когато има провокация, има и ответна реакция!

И тук си задаваме въпроса: случайно ли вчера преди началото на мача нямаше нито един полицай, та да могат зрителите от отсрещния сектор да прекосят необезпокоявано целия стадион? И сякаш случайно служебният инвентар на феновете на домакините – метли, гребло за сняг, валяци за боядисване, лопати – влезе в употреба.

Случайно ли сервилни журналисти, минути след като всичко утихна и срещата започна, „информираха“, че Стойко Сакалиев, в качеството си на длъжностно лице, е „ударен от седалка“, докато от кадрите се вижда, че се намира в тунела, от който излизат играчите. Освен, разбира се, ако не е бил на първа линия, където не видяхме да има опити за усмиряване от когото и да било от страна на домакините.

А останалото е история и ще влезе във футболния фолклор.