Дошлият с огромни очаквания в ЦСКА италиански плеймейкър Диего Фабрини снощи е разтрогнал договора си с клуба. Според медиите в Румъния, той се е разбрал с ръководството на "червените" за раздяла по взаимно съгласие, за да дойде като свободен агент в Динамо Букурещ. 

Рано тази сутрин той лети за румънската столица, където ще мине медицински прегледи. Ако те са успешни, ще парафира 3-годишен договор с "кучетата". На север от Дунав коментират, че той се е отказал от огромна част от финансовите си претенции, само и само да се върне обратно в местния шампионат. 

Според Digi Sport, заплатата му в Букурещ ще бъде "само" 10 хил. евро. Това е категорично далеч по-малко от парите, които взимаше на "Армията". Според румънските медии, той се е разписвал срещу сума от порядъка между 20 и 25 хил. евро месечно при "червените". 

Още когато се заговори за разлъка между италианеца и българския клуб, в Румъния първоначално говореха за оформяне на сделка, при която той ще дойде под наем в Динамо. Тогава се говореше, че 14 хил. евро от възнаграждението му ще се поемат от българския клуб, а останалите от "кучетата". 

Но агентът на футболиста Константин Маня разкри, че късно снощи се е стигнало до окончателна раздяла между Фабрини и "червените", а днес той ще парафира за постоянно с румънците. Плеймейкърът имаше 3-годишен договор и с българския клуб. 

"Диего е свободен и пътува към Букурещ да подпише. Мога да кажа, че е 99.99% сигурно, че той ще облече екипа на Динамо. Моята лична цел беше да го докарам тук и се радвам, че в крайна сметка успях", заяви Маня. 

Италианецът дойде на "Армията" през май, като отхвърли първоначално офертата именно на Динамо. После беше спряган за Левски, но лично наставникът на "сините" Петър Хубчев не го одобри. И така се стигна до преминаването му при "червените", но при тях изкара по-малко от три месеца.