ЦСКА не представи нови футболисти в четвъртък и петък, каквито бяха очакванията. Причината за забавянето на официализирането на сделките е стачка в скандинавските авиолинии, твърди Блиц, позовавайки се на свои източници.

Тя тече от няколко дни след провала на преговорите за заплатите на пилотите от изпадналата в затруднения авиокомпания „SAS“ (б.р. – Скандинавски авиолинии).

Таранът е Дауда Бамба, който е роден в Кот д`Ивоар, но от 3-годишен живее в Норвегия. 27-годишният нападател е свободен агент, след като за последно игра за турския Алтай. Бамба се е прибрал до Норвегия, но стачката забавя тръгването му към София.

Представянето му в ЦСКА, както и това на норвежкия халф от норвежкото първенство, трябва да се случи днес, утре или в понеделник. Ръководството на „червените“ вече се е споразумяло с новите попълнения, остава само те да бъдат официално представени.

Припомняме, че на „Армията“ очакват и ганайското крило Даниел Овусу от Ред Бул Залцбург. Неговото пристигане в София не е засегнато от стачките на скандинавските авиолинии.

„Червените“ стартират утре новото първенство в Първа лига с домакинство на Арда (Кърджали). Мачът е от 21:00 часа на стадион „Българска армия“.