Наско Сираков ще стане шеф на Левски от 6 юли. На тази дата ще се проведе Общото събрание на акционерите, което бе насрочено от Управителния съвет на клуба.

БГНЕС / LAP.bg
23 снимки

На него Сираков ще бъде избран за председател на Надзорния съвет. Той ще смени на поста забегналия в Дубай Георги Попов, който до края на тази седмица трябва да му джироса близо 86.6 процента от акциите на клуба. По закон след това Сираков трябва да бъде вписан в книгата на акционерите на Левски, която е на Герена, съобщава Стандарт.

БГНЕС / LAP.bg
20 снимки

Останалите акции са собственост на Тръст Синя България (10%) и бивши футболисти и деятали на сините. Общото събрание ще трябва да избере и нов Управителен съвет. Голяма е вероятността Павел Колев да запази поста си на изпълнителен директор на Левски. 

С оглед на финансовото положение в клуба ще се решава, кои чужденци да останат при сините за новия сезон. Все още няма яснота дали и треньорския щаб начело с Петър Хубчев ще продължи да води Левски и за напред. Всичко зависи кога футболисти и треньори ще си получат парите за февруари, март и април.