Интересен наследник ще има Любо Пенев в ЦСКА. Известно е, че треньорът на „червените“ е наказан за следващите два мача – срещу Царско село и Монтана. При това положение отборът ще бъде воден от неговата дясна ръка Пабло Караско Гомес.

Младият испанец е в щаба на Любо Пенев от 2019 година. Пабло Караско е кондиционен треньор и е специалист по рехабилитация на спортисти след контузии. Той е завършил спортни науки в университета „Пабло де Олавиде“ в Севиля, но е интересно, че част от следването му е преминало в НСА по програмата „Еразъм“.

Антон Узунов
94 снимки

В момента прави и докторантура в родната спортна академия. Оттам идва и отличното му владеене на български език. От треньорския профил на Пабло Караско става ясно, че той е привърженик на наложената от Хосеп Гуардиола в Барса тактика „тики-така“, любимата му схема е 4-1 -4-1, която бе налагана напоследък в Царско село, както и предпочита зоновото покритие при статичните положения, пише „Мач Телеграф“.

Пабло Караско започва в България през 2013-а като кондиционен треньор в школата на Локомотив София, след това преминава в школата на ДИТ, а работи и в столичния Септември. Следва престоя в Ал Мерейх от Судан, а преди малко повече от 2 години става част от щаба на Любо Пенев.