Шампионският трофей, който се връчваше от Българския футболен съюз между 1991 и 2004 година, се появи през вчерашния ден на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Сребърната купа с топка на върха беше изчезнала за 15 години. Колегите от "Меридиан Мач" разказват историята на изчезналия трофей. Оказва се, че той е бил в ръцете на легенди като Наско Сираков, Георги Велинов и други.

През 2005 година ЦСКА получи нова купа, която замени липсващата, след като изпълнителният директор на Локомотив Пловдив по онова време - Емил Наков отказва да я върне на БФС. Митичният експонат бил на съхранение при него през годините, като той упорито отказвал да го върне.

Вестникът припомня, че през пролетта Христо Крушарски призова Наков да занесе трофея в Пловдив за тържествата след спечелването на Купата на България. Той обаче отказал с мотива, че отличието с емблемата на БФС му е личен подарък от Георги Илиев и има сантиментална стойност за него. Пред Атанас Узунов той казал, че само ако премиерът Бойко Борисов му се обади, лично ще му занесе купата.