Треньорът на ЦСКА – Нестор Ел Маестро, даде пространно интервю след поражението на отбора с 0:1 от Трактор Сази на лагера в Турция. Ел Маестро акцентира, че загубата е неприятна и призна за кадрови проблеми в отбора. Също така той акцентира, че Дюкенс Назон е в Кипър за прегледи, а Фернандо Каранга трябва да се присъедини в следващите дни към отбора поради бюрократични причини, които го бавят.

Също така Ел Маестро призна, че клубът е близо до това да привлече бранителя на Арда – Мартин Стойчев, като подчерта надеждите си и Иван Турицов да остане през пролетта на „Българска армия“.

„Никога не е добре да губиш, тъй като ние сме състезателен отбор и търсим победата. Ако погледнем шансовете и развоя на мача, в който крайния резултат е нелогичен с оглед шансовете, които имахме, особено през първото полувреме, не трябваше да губим. След това допуснахме нещастен гол“, стартира Ел Маестро.

startphoto.bg
85 снимки

„Нападателите ни имаха мощ през първото полувреме и създадоха достатъчно положения и бяхме опасни напред. Те са във фитнес дефицит и трябва да се подобряват. Поради стечение на обсоятелствата Матиас и Майкъл не са в оптимално състояние. Радвам се, че Илиян и Марк получиха игрово време. Хайнц получи контузия в глезена и няма да е на разположение в следващите два-три дни, за да се възстанови“.

„Доколкото знам, Дюкенс Назон в момента прави медицински прегледи в Кипър. Надявам се скоро Каранга да се появи скоро. Подписахме с него миналата седмица, но знаем от началото, че той има някои проблеми с документите си в Бразилия. Очакваме го да се присъедини към следващите дни и не се е присъединил към нас поради бюрократични причини. Мисля, че Мартин Стойчев скоро може да заиграе за нас. Следим го от известно време и има страхотен потенциал. Смятам, че сме близо до договорката с този играч“, продължи треньорът на „червените“.

„Надявам се Иван Турицов да не напуска отбора. Той също е много добър играч. Има интерес към него както към всички добри играчи. Той играе всеки мач при мен и е важен футболист за отбора. Днес направихме твърде много фалове за нашето ниво. Съдиите тук в Турция не са на високо ниво, което създава недоволство по време на мачовете. Смятам, че трябва да се контролираме при дисциплината доста по-добре“, завърши Нестор Ел Маестро.