В ЦСКА продължават да чакат еквадорския национал Майкъл Естрада, който се счита за сигурно ново попълнение на „червените“. Преговорите с нападателя продължават, но причината трансферът му все още да не е факт е, че той не е получил нужните документи. Когато това се случи, Естрада ще се присъедини към подготвителния лагер на тима в Австрия.

Нападателят за първи път през кариерата си ще играе в Европа. Той има общо 40 участия и 8 отбелязани гола за националния отбор на Еквадор, като бе предпочетен пред бившия нападател на „червените“ - Жорди Кайседо за Световното първенство в Катар.

Startphoto.bg
49 снимки

Той не попада в сметките за есенния полусезон на Депортиво Толука, който през 2020-а година плаща 2.7 милиона евро на еквадорския Индепендиенте за правата му. През миналата година записва 24 двубоя и 3 попадения за Крус Асул, а преди това е бил преотстъпен и в американския ДиСи Юнайтед, за който изиграва 16 мача и вкарва 4 гола.

Столичани са свързвани още с Матиас Фаетон и Рони Карийо, като дори се твърди, че агентът на първия е в София за заключителни преговори с ръководството на ЦСКА. Във Франция твърдят, че 31-кратните шампиони ще платят 2 милиона евро и бонуси за Фаетон, а според RMC Sports сделката може да се счита за сигурна.