Добра новина за Левски! Две мощни компании са готови да наливат сериозни пари в клуба от "Герена", научи Gong.bg. Нещо повече - вече се водят преговори и ръководството на "сините" е запознато с намерението на фирмите, въпреки че изпълнителният директор в оставка Павел Колев избягва да коментира този въпрос.

Важно е обаче да се отбележи, че компаниите нямат намерение да влизат в управата на Левски, а просто да рекламират. Средствата, които ще влязат в касата на "сините" от двете фирми, са от порядъка на няколко милиона.

lap.bg
12 снимки

Едната от компаниите е добре позната в спортните среди, тъй като инвестира доста средства в развитието на спорта. Преговорите ще се ускорят веднага след края на извънредното положение.

Вчера Павел Колев обяви, че Васил Божков е готов да предостави акциите на Левски и не смята да пречи. Очаква се лятото 26-кратният шампион да се сдобие с нов собственик. Не е изкючен и вариантът акциите да са във феновете, а няколко мощни компании да наливат пари в клуба под формата на реклама.