Планът на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов да напуснат управлението на ЦСКА може да бъде спряно само от два души. Това показва справка в Устава на компанията „ПФК ЦСКА-1948“ АД, която е собственик на футболния клуб.

Както е известно, в понеделник след обяд Ганчев и Инджов обявиха желанието си да предоставят акциите на „червените“ на друг. Според устава най-лесно е това да стане с предаването им други от акционерите. Според Устава това може да се извършва свободно, като се спазват изискванията на Търговския закон.

Антон Узунов
4 снимки

Ако двамата желаят прехвърлянето да стане към трети лица, които не са акционери в „ПФК ЦСКА-1948“ АД, то това може да стане само с одобрението на 3/4 от членовете Съвета на директорите. Към момента членове на Съвета са Гриша Ганчев, Юлиан Инджов, Емил Димитров и Искра Григорова.

„Прехвърлянето на поименните акции с право на глас към трети лица, които не са акционери в дружеството, може да се извърши само след приемане на положително решение от Съвета на директорите, прието с мнозинство 3/4 от всичките му членове, с което решение Съвета на директорите се произнася и по съществените елементи на прехвърлителната сделка“, пише в Устава на дружеството.

Това означава, че ако Димитров и Григорова са против, то Гриша Ганчев и Юлиан Инджов няма да могат да прехвърлят мажоритарния пакет от акциите на ЦСКА на трето лице.