Нападателят на Ботев Враца Дориан Бабунски бе избран за футболист щ1 на втория кръг в еfbet Лига, след като вкара и двата гола при успеха на врачани над Левски с 2:0. Зад него останаха Дорин Ротариу от Лудогорец, Раел Лолала от Локомотив София и Живко Атанасов от Черно море.

"Благодаря на всички треньори, които са гласували за мен, както и на съотборниците ми, защото без тях нямаше как да спечеля индивидуалната награда", каза македонецът в Пресклуб "България".

"Баща ми и брат ми са футболисти и аз от много малък знаех, че също искам да правя това. Имаше и други спортове, но футболът си е номер 1", заяви Бабунски.

Той разкри и как е избрал да дойде във Враца. "Исках да се върна от Япония в Европа. Имаше контакт с Ботев (Враца). Гледах някои мачове на отбора, преди да дойда. Хареса ми, че отборът играе добре с треньора Тони Здравков и във всеки мач създава много положения. И това беше добър вариант, за да развивам моя потенциал", каза още нападателят.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
6 снимки

"Щастлив съм в Ботев. С новия треньор се чувствам сигурен, чувствам се лидер на отбора. Имам голяма отговорност и това ми даде мотивация да остана тук. Засега не гледам другаде. Искам да завърша сезона тук и да помогна", каза Дориан.

"Ние сме отбор с много млади футболисти, има още накъде да се подобряваме. Но подкрепата от цяла Враца е феноменална", сигурен е той.

"Беше интересно вкъщи, тъй като аз бях юноша на Реал Мадрид, а брат ми - на Барселона. Но аз уважавам много брат ми и Барса. Но ние бяхме професионалисти и винаги сме си помагали", разкри Бабунски.

"По начина, по който започнахме сезона, вярваме, че можем да се надиграваме с всеки отбор в България. Нормално е и тук да има големи отбори, които държат висок стандарт на всеки мач - Лудогорец, ЦСКА, Черно море започна също много добре", смята македонецът.

"Защо да не ме следят от националния отбор на Северна Македония? Селекционерът ни избира най-добрите играчи. Но и аз искам и мечтая да направя дебют за националния тим", призна Дориан Бабунски.