Ситуацията с Жул Кейта не е притеснителна, след като се разбра, че контузията му от двубоя с Левси не е тежка. Десетина минути след като изведе ЦСКА напред в резултата, гвинейското крило получи травма и беше заменен принудително от Георги Йомов. След срещата Кейта видимо накуцваше, но вчерашните прегледи са показали, че поблемът не е сериозен и той би трябвало да бъде на линия за старта на плейофите. Все пак връщането му в игра може да не бъде форсирано за мача с Арда Кърджали на 3 май, но срещу ЦСКА 1948 на Националния стадион със сигурност ще е готов.

Не такава обаче е ситуацията с Брадли Мазику, който се контузи на последната тренировка преди двубоя с Левски. Все още няма яснота за неговото състояние и колко време ще е нужно за възстановяването му. Възможно е обаче конгоанецът да е на линия още за домакинството на Арда в понеделник.

Жеферсон ще пропусне първите три мача от плейофите. Той има контузия в коляното, заради която носеше шина. Би трябвало бразилецът да започне пълноценни тренировки в средата на май. Участието му във финала за Купата на България остава под въпрос.