Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон сподели пред DIEMA SPORT, че в съблекалнята на „червените“ вече има настроение.

Футболистът беше избран за Играч на мача Ботев Пд – ЦСКА (0:1) в отложения двубой, който се игра в сряда вечер в Коматево. Той спечели съвместната анкета на Gong.bg и DIEMA SPORT, която се провежда за всеки двубой от efbet Лига.

„Благодаря, щастлив съм, защото показахме различно лице през второто полувреме на двубоя. Разбира се, дузпата дойде точно от там. Бяхме настойчиви и искам да благодаря на Марселино, защото неговата агресия доведе до дузпата. Това е нашата идея, да пресираме високо. Той беше човекът, който спечели наказателния удар. Доволен съм, че успях да реализирам. Понякога трябва да печелиш подобни мачове с 1:0, за да постигаш своите цели“, сподели футболистът на „червените“.

Единственото попадение в срещата реализира Дюкенс Назон в 72 минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Джеймс Ето‘о срещу Марселино. С успеха играчите на Саша Илич излязоха на върха в класирането.

„През втората част заиграхме с типичен централен нападател, след като сменихме и системата, бяхме двама на върха на атаката и пресата стана по-сериозна. Мачът беше труден за нас, трябваше да се браним. Както вече казах, големите отбори трябва да печелят подобни мачове, дори с 1:0.“

28-годишният нападател на ЦСКА сподели, че е очаквал двубоят в Пловдив да е труден, но какво го е изненадало?

„Знаех и преди мача, че ще е трудно, но не очаквах да е чак толкова трудно. По-важното за нас са трите точки. Тази вечер ние страдахме, но най-важна е победата и вече гледаме към следващия мач“, добави Назон.

Запитан за предстоящите двубои, нападателят коментира: „Ще ни бъде трудно, защото няма да играем в своя дом, но сме щастливи, защото дори и като гости получаваме подкрепата на нашите фенове. Усещаме ги, че са зад нас. Следващият мач е изключително важен, както и останалите.“

„Работя всеки ден и се опитвам да се подобрявам всеки ден. Като цяло и настроението в съблекалнята се подобрява. Всички сме много щастливи и това може да се види на терена. Това се видя в мача срещу Ботев през второто време.“

„За нас целта е да сме на първото място. Сега е най-трудното, да останем на първото място. Едно е да стигнем до него, друго да го запазим, това е нашата задача. Разбира се, по-важно е в края на сезона да сме на първо място, но е хубаво, че и сега сме там“, завърши Играчът на мача Ботев Пд – ЦСКА.

FT
Ботев Пд Ботев Пд
ЦСКА ЦСКА
0
1

крайно класиране

# Отбор Играч Точки
1. Лудогорец Дюкенс Назон 50%
2. Лудогорец Амос Юга 16.67%
3. Лудогорец Юрген Матей 8.33%
3. Лудогорец Густаво Бусато 8.33%
3. Лудогорец Джонатан Линдсет 8.33%
3. Лудогорец Жираир Шагоян 8.33%
4. Лудогорец Реда Рабей 0%
4. Лудогорец Па Конате 0%
4. Лудогорец Елвис Ману 0%
4. Лудогорец Емануел Току 0%
4. Лудогорец Роберто Пунчец 0%
4. Лудогорец Християн Петров 0%
4. Лудогорец Станислав Шопов 0%
4. Лудогорец Иван Турицов 0%
4. Лудогорец Жеферсон 0%
4. Лудогорец Димитър Тонев 0%
4. Лудогорец Брайън Морено 0%
4. Лудогорец Маурисио Гарсес 0%
4. Лудогорец Точукву Ннади 0%
4. Лудогорец Антоан Бароан 0%
4. Лудогорец Николай Минков 0%
4. Лудогорец Марселино Кареасо 0%
4. Лудогорец Лазар Туфегджич 0%
4. Лудогорец Брадли де Нойер 0%
4. Лудогорец Тибо Вион 0%
4. Лудогорец Джеймс Ето'о 0%
4. Лудогорец Мохамед Брахими 0%
4. Лудогорец Хидайет Ханкич 0%
4. Лудогорец Виктор Генев 0%
4. Лудогорец Самюел Супрайен 0%