Капитанът на Черно море – Даниел Димов, говори в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Той коментира предстоящото дерби с Левски в петък. Универсалният футболист е на мнение, че „сините” трябва да се притесняват от „моряците”.

„Очакванията ми са като преди всеки мач – да победим. Надявам се да вземем максимума от мача. Очертава се това да е мачът на сезона. Всеки следващ мач е най-важен. Надяваме да се представим добре, да има хубава атмосфера. Очаквам подкрепа от феновете. Особено срещу Левски винаги са идвали на стадиона”, започна Димов.

„Треньорът ще каже как ще подходим. Скоро играхме срещу тях, познаваме се добре. Желанието, амбицията, мобилизацията – който покаже тези качества, ще спечели мача. Левски играе добре, имат ентусиазъм. Няма от какво да се притесняваме, по-скоро те трябва да се притесняват от нас”.

„Сантиментите съм ги оставял извън терена. Там няма пристрастия, минало. Винаги играя за победа и се раздавам на 100%. Имаме и други момчета за центъра на защитата. Където ме сложат, ще играя. Преди да започна да играя пак като дефанзивен халф, имах съмнения дали ще се справя. Мога и отзад. Нямам предпочитания”, продължи капитанът на Черно море.

„С Илиан Илиев работим от доста години. Имаме сплав, всичко е нормално. Юноша на клуба съм, минал съм през този път. Сега има доста момчета. Шансът, който получават, не във всеки отбор могат да имат. Отдавна беше първият ми мач за Черно море. В София играх срещу Черноморец Бургас. Тук е моят клуб, така си го приемам. Няма човек в щаба, който да не ме приема като близък”.

„Не мога да конкретизирам отделен човек, работил съм с много хора. Благодарен съм на всички. Нямам спомен кой ме доведе за първи път на стадиона. Бях на много хубава възраст, когато играх в Израел и Турция. Докоснах се до други стилове на игра. Доста позитивни срещи изиграхме. Инфраструктурата в тези държави е на много високо ниво. От там трябва да се започне. Искам да завърша кариерата си в моя роден клуб, но още не го мисля”.

„Варна има нужда от градско дерби. Имам няколко дербита срещу съперника и хубави спомени. Надявам се да се класират и да направим празник за града”, каза още той.