ЦСКА загуби и втората си проверка в испанския курорт Марбея. "Армейците" отстъпиха с 0:1 от японския Шонан Белмаре. Попадението бе дело на Кейсуке Сака през второто полувреме. По този начин "червените" продължават да бъдат без вкаран гол в контролите си на испанска земя, след като преди това загубиха с 0:5 от германския Нюрнберг.

Старши треньорът на "червените" Милош Крушчич избра стартовия състав за контролата. Под рамката ще стартира Витаутас Черниаускас, а карето пред него ще е Иван Турицов, Раул Албентоса, Петър Занев и Брадли Мазику. Малко пред защитата ще действат Валентин Антов и Жанио Бикел. В нападение сръбският специалист е избрал Едвин Джеси, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор и Али Соу.

Поради леки контузии старши треньорът Милош Крушчич е дал почивка на Кристиян Малинов, Тиаго Родригес и Рубен Пинто, които ще пропуснат днешната контрола.

Тимът на Шонан е част от елитната Джей Лига в страната на изгряващото слънце. През миналия сезон отборът завърши на 16-та позиция в първенството и игра плейоф за оставане и го спечели, така че запази елитния си статут.

"Армейците" започнаха по-агресивно и опитаха да упражнят преса. "Червените" имаха шанс да излязат напред в резултата, след като Оива върна лошо топката към вратаря на японците, но стражът закова топката малко пред голлинията.

Малко след това Томи решително изпревари Али Соу на границата на наказателното поле и предотврати опасността.

В 12-ата минута Петър Занев центрира в наказателното поле от фаул, където Раул Албентоса надскочи съперник и стреля с глава, но отново стражът на Шонан се намеси решително.

"Армейците" продължиха да бъдат отборът, който диктува темпото на терена. В тези минути много активна бе дясната зона на ЦСКА, където се подвизаваха Иван Турицов и Едвин Джеси. В същото време възпитаниците на Милош Крушчич не допускаха опасности пред Черниаускас.

В 26-ата минута след бърза атака организирана от Али Соу, топката стигна до Соломон-Отабор. Крилото задържа отдясно и подаде към Денис Давидов на границата на наказателното поле. Руснакът стреля от дистанция, но в ръцете на Томи.

Три по-късно Али Соу отне топката в наказателното поле и пусна отличен пас към нахлуващият на скорост Давидов, но руснакът не успя да уцели топката и пропусна отлична възможност за гол.

"Армейците" на няколко пъти опитаха с извеждащи пасове зад гърба на защитата на Шонан към гамбийския нападател, но Томи разгадаваше тези ходове и решително чистеше топката. Постепенно играта се позиравни и японците успяха да задържат за по-дълго топката, но в средата на първото полувреме липсваха головите положения пред една от двете врати.

До края на първото полувреме се запази статуквото и двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич направи три промени в началото на втората част. Мястото си на терена отстъпиха Витаутас Черниаускас, Иван Турицов и Денис Давидов, а на техните позиции в игра влязоха Густаво Бусато, Пламен Гълъбов и Евандро.

Японците стартираха агресивно, но Кишибата не успя да засече в мрежата на "червените". "Армейците" веднага отговориха с опасна атаката, която завърши с удар на Соломон-Отабор покрай десния страничен стълб. След това "червените" упражниха дълбока преса.

Малко по-късно Али Соу вдигна ръка към главният съдия, за да посика дузпа за игра с ръка на защитник на Шонан, но 11-метров наказателен удар не последва.

В 56-ата минута играта бе спряна, след като нападателят на "армейците" и вратаря на японците се сблъскаха във въздуха. Томи пострада и му бе необходима медицинска помощ. Хубавата новина за Шонан бе, че със стражът всичко бе наред и той продължи срещата.

Десет минути по-късно Шонан организира опасна атака по десния фланг, след центриране в наказателното поле Ибазаки стреля от въздуха и топката премина на метър от левия страничен стълб на Бусато.

В 68 - ата минута Имасаки стреля отблизо и принуди бразилският страж на ЦСКА да улови решително пред голлинията.

В 71-ата минута Шонан откри резултата. Кейсуке Сака изпревари Жеферсон на задната греда и с глава реализира в долния десен ъгъл на Бусато.

След попадението темпото на игра в тима на Милош Крушчич спадна и "армейците" не успяха да притисната своя съперник, за да застрашат вратата на Шонан. Напротив в 79-ата минута Бусато се намеси избивайки удар отблизо.

В 87-ата минута "червените" стигнаха до опасност пред вратата на японците, след като Томи Юрич бе фаулиран на границата на наказателното поле. Греъм Кери застана зад топката и с плътен изстрел стреля в напречната греда.

До края на двубоя ЦСКА опита да възстанови равенството, но удар на Валентин Антов премина над вратата и резултатът остана непроменен и Шонан спечели с 1:0.

Следващата проверка на "армейците" в Марбея ще се състои на 29 януари, сряда срещу корейския шампион Чонбук Моторс.

 

ЦСКА - ШОНАН БЕЛМАРЕ 0:1

0:1 Сака 71

СЪСТАВЪТ НА ЦСКА:

ЦСКА: Витаутас Черниаускас (46 - Бусато), Иван Турицов (46 - Гълъбов), Раул Албентоса (66 - Чорбаджийски), Петър Занев, Брадли Мазику (66 - Жеферсон), Валентин Антов, Жанио Бикел, Едвин Джеси (66 - Кери), Денис Давидов (46 - Евандро), Вив Соломон-Отабор (72 - Ахмедов), Али Соу (66 - Юрич)

ШОНАН: Томи, Маватари, Барада, Ишихара, Оива, Сака, Окамото, Накагава, Н. Ишихара, Миюки, Елиаонуси