ЦСКА проведе първото си тренировъчно занимание за годината, с което сложи старт на зимната подготовка. Тя се проведе на базата в Панчарево и по традиция футболистите бяха посрещнати от емблематичния Добри димов - бай Добри.

Добрата новина от лагера на “червените” е, че защитникът Юрген Матай отново е на терена. Той получи тежка контузия в края на миналия сезон и не е играл от 7 месеца. Нидерландецът обаче ще е готов да се включи в част от предсезонните контроли на тима в Турция, а след това и в официалните срещи.

Старши треньорът Нестор Ел Маестро ще може да разчита на всички налични футболисти, както и на завърналите се от наем играчи и още няколко таланти от втория състав. В следващите дни играчите ще преминат задължителните медицински прегледи, а в понеделник наставникът ще даде кратък брифинг пред медиите в 10:10 часа, след което от 10:30 часа ще се проведе и тренировъчно занимание, което ще е открито за журналистите в първите 15 минути. 

На 12 януари ЦСКА - София ще изиграе и първата си контролна среща за годината срещу отбора на Литекс. Тя също ще се проведе в Панчарево.