Отборите на Хебър и ЦСКА ще премерят сили в първия кръг на efbet Лига. Двубоят в Пазарджик стартира в 21:00 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg Също ще проследим най-интересното от срещата.

„Червените“ останаха на косъм от титлата миналия сезон, завършвайки на точка от шампиона Лудогорец. Възпитаниците на Саша Илич проведоха подготвителен лагер в Австрия, където записаха три победи и една загуба – тимът надви Ботошани, Базел и ВШГ Тирол, и отстъпи единствено на Карабах.

„Армейците“ се подсилиха сериозно през лятото в преследването на така желаната титла, като взеха ляв бек от Гамбия в лицето на Сейни Сенянг, централен защитник – Браян Кордоба, както и няколко офанзивни футболисти – игралият на Световното първенство с Еквадор Майкъл Естрада, 23-годишният национал на Гваделупа Матиас Фаетон, както и добре познатият по българските терени бивш играч на Литекс Данило Асприля. Последният обаче не е част от групата за мача, тъй като все още няма работна виза.

Хебър на Любослав Пенев също се похвали със сериозни трансфери. В тима пристигнаха Лазар Марин, Карлос Охене, Ангел Бастунов, Георги Николов и други. Голям брой футболисти напуснаха тима, така че как точно ще изглежда Хебър все още е мистерия. Отборът изигра три контроли през лятото - равенство с Локомотив Пловдив 1:1 и победи срещу Вихрен Сандански с 2:1 и Арда 1:0.

Главен съдия на двубоя ще бъде Станимир Тренчев.